1 Kasım seçimlerinin ardından suların hiç durulmadığı ve genel merkez tarafından 10 Temmuz tarihinde büyük kurultayı ilan edilen MHP´de son gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak isteyen Arif Gülen, MHP genel başkan yardımcısı Ruhsar Demirel ile MHP genel merkezinde bir araya geldi.


Çağrı heyetinin 19 Haziran´da gerçekleştirmek için duyuru yaptığı tüzük değişikliği kongresi ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan görüşmenin ardından Arif Gülen MHP lideri Doktor Devlet Bahçeli´yi makamında ziyaret etti.


2014 yerel seçimlerinde MHP lideri Devlet Bahçeli´nin güveni ve desteği ile yerel seçimlere 1 yıllık bir zaman olmasına rağmen adaylığı bizzat Bahçeli tarafından açıklanan Arif Gülen ziyaretin ardından yaptığı kısa açıklamada " Genel başkanımızı gayet sağlıklı ve dinç gördüm. 10 Temmuz tarihinde gerçekleşecek olan toyumuz ile ilgili kendisi ile istişaret etme fırsatı bulduk. Ziyaretimizden memnun olduklarını ifade ettiler. Bizde Gebze´de gerçekleşen tedavi süreci sonrasında kendisini ziyaret edememiştik. Görüşmemiz hayli olumlu geçti. Özetle belirtmeliyim ki kimsenin MHP ve ülkücü camia üzerinden oyunlar oynamasına izin vermeyeceğiz. bu oyun bozulacak. 10 Temmuz´da delegemiz kurultayda MHP adına Türk milleti adına en doğru kararı verecek." dedi.