Bayramoğlu North Star Otel’de bölge basını ve meclis üyesi aday adayları ile kahvaltı yapan MHP Darıca belediye Başkan Adayı Arif Gülen hem projelerini açıkladı hem de gazeteciler gününü kutladı. Basın mensupları ile önce kahvaltı eşliğinde sohbet eden MHP Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen,  ardından proje sunumuna geçti.
 
BAYRAMOĞLU ÜLKE PROJESİDİR
 
Projelerini açıklarken Darıca belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ı da eleştiri yağmuruna tutan Arif Gülen, “Şükrü Karabacak, Bayramoğlu Ada’nın çerçeveli tablolarını yapıp herkese hatıra hediyesi olarak dağıtıyor. Ama adanın içi içler acısı. Ben belediye başkanı olduğumda 70 milyarlık villaları 250 Bin Euro’luk rezidanslara çevireceğim. İçinde Sezen Aksu’ların konser verdiği alanlar oluşturacağım. Ülkenin ve dünyanın dört bir yanından gelen insanlar Bayramoğlu’na yapacağım marinaya yatlarını demirleyip eğlenmek için Darıca’ya büyük paralar bırakacak. Ada’nın bağlantı noktasında asma köprüyle Darıca Anakarasına bağlantı yapılacak. Tuzla sahil yolu kesinlikle Darıca’ya bağlanacak. Tuzla ile Darıca arasında gondol gezileri ve ulaşımı sağlanacak. Öyle 800 metre plaj yapmakla Bayramoğlu’na bir şeyler yaptım demek, göbeğini kaşıya kaşıya denize girmekle buranın turizmi canlanmaz. Bu projeyi nasıl hayata geçireceğimizi soranlara da cevap vermek istiyorum. Her şeyi hazır. Yeter ki bu projemize yapılabilir diye imza atsınlar. Şayet Ak Partili bir büyükşehir belediyesi ile çalışmamız gerekirse ve bu projemizi kabul etmezlerse bütün Darıcalılarla birlikte eylem yapmasını da biliriz. Bu proje sayesinde 3500 Darıcalı istihdam sağlayacak.”dedi.
 
SANCAKTEPE ADA TEPE AÇIK HAVA MÜZESİ OLACAK
 
Arif Gülen Sancaktepe ile ilgili projesini anlatırken yine Belediye Başkanı Karabacak’a yönelik olarak, “Sancaktepe’ye bir elektrik enerjisi üretim amaçlı bir direk dikti ancak bir gün bile çalıştıramadı. Şimdi biz oraya Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan tüm askerlerimizi simgeleyen basamklardan oluşan merdivenler, tüm ulusal savaşlarımızı anlatan simülasyon müzeler, 30 metre yüksekliğinde bir Atatürk Anıtı ve anıtın dibinde 3 ayrı müze oluşturacağız. Ata’nın bakış açısı adı altında herkesin bu yükseklikten izleme olanağının sağlanacağı bir gözlem tesisi de oluşturacağız. Burası ilçenin hem tarihsel kültür müzesi olacak hem de ilçeye gelir getiren bir unsur olarak oluşturulacak.” Dedi
 
YUNANİSTAN HALKI DARICA’YA AKACAK
 
Gülen Darıca merkez ile ilgili olarak projelerini şöyle anlattı. “Darıca’da tespit ettiğimiz 25 adet Rum evi var. Bu evleri tekrar restore edeceğiz. Yapı özelliklerini kaybetmeden, orijinalliklerini koruyarak tekrar bakımlarını sağlayacağız. Yunanistan’da yaşayan insanların Darıca merkez’deki Rum Evlerini gelip gezmeleri için çalışma yapacağız.Bir tuvalet dahi yapamayan vizyonu olmayan, ince zakaları olmayan, kafaları çalışmayan insanların ilçe ticaretine katkı yapmaları da beklenemez.  Bu iler Afyon Kaplıcalarında termal havuzlarda yatarak, “Darıca’ya ne yaparız?” demekle hiç olmaz. 2 Bin kişilik mevcut kapalı spor salonunda aday tanıtım programı yapmaktan şahsen ben utanç duydum. Bu ilçede 20 bin kişilik spor salonları, fuar merkezleri yapmak için ne eksik. Millete tespih dağıtmak, şehirler kültürler kaynaşmasında pilav yemek, bilboardlara reklam vermek için harcanan 20 trilyon  ile bunlar yapılır.”dedi.
 
HER MAHALLEYE BİR KOMPLEKS
 
Darıca’nın her mahallesine bir kentsel gelişim kompleksi oluşturulacağını da projeleri arasında sayan MHP Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen,” İçinde bir adet kapalı spor salonu, bir adate yüzme havuzu, bir aile sağlığı merkezi, bir gündüz yaşlı bakım evi, bir çocuk kreşi, bir kadın sığınma evinin oluşturacağımız kompleksin içinde Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi’nden esinlenerek yapılan bir belediye binası olacak. Bu bina insanların ilçe merkezindeki belediye hizmet binasına gerek kalmadan tüm işlerini çözüme kavuşturma amaçlı olacak. Her kompleksim maliyeti 3 Trilyon TL civarında toplamda ise 40 trilyon TL’ye mal olacak.  Bu komplekslerden milli yüzücüler, sporcular yetiştireceğiz. Süper Lig’de oynayan bir ilçe takımı neden olmasın?İşine geç kalan insanlar taksilere 40-50 TL vermeyecek. OSB’lere iş gidişi ve çıkışı saatlerinde servis hizmeti yapacağız. Darıca’dan Kadıköy’e ulaşım sağlanacak. Ayrıva DADO Deniz Otobüsleri servisi ile haftasonları Ada’ya hafta içi, Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe ve Bostancı’ya ulaşım imkanı yaratacağız. “dedi.
 
İLÇENİN GİRİŞ ÇIKIŞ SAYISI ARTACAK
 
Arif Gülen, “Şu anda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Osmangazi Aşıroğlu Caddesi bitiminden Beylikbağı’na bağlanan bir kavşak çalışması var. Takdir ettiğimiz bir çalışmadır. Ama yetersizdir. Biz ilçeye girişi çıkış sayısını 4’e çıkartacağız. Sırasöğütler Mahallesi’nde E-5’in altından dal-çık yoluyla Gebze’ye bağlanan bir ilçe girişi çıkışını devreye sokacağız. Mahallemizdeki gençlerin durumuna bakıyorum. Kavgacı, madde bağımlısı gençler kaynıyor. Gençlerin bu durumda olmasının nedeni sizce ne? Sporcu bir belediye başkanımız var ama bu gençlerin spor yapacağı bir alan yok. 3 Yıldır yarı maraton adı altında bir organizasyon yapıyorlar. Kenya’dan,  Malezya’dan atletlere para verip koşturuyorlar. İlçe gençliğinden uzak organizasyonlar. 16 Km. sahili olan ilçe halkının yüzde 70’i yüzme bilmiyor. Denizlerden sadece ya taş kaydırarak yada balık tutarak yararlanıyorlar. Avrupa Yüzme Yarışı yapıldı. Darıcalı gençler var mı bu yarışta, sormak isterim.”dedi.
 
2 DÖNEM YAPACAĞIM
 
Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan MHP Darıca belediye Başkan Adayı Arif Gülen, “Bu projeleri ne kadar sürede tamamlayacaksınız?” sorusuna, “10 yılda bunların hepsi hayata geçmiş olacak. Zaten 2 dönem yaptıktan sonra Belediye Başkanlığı’na devam etmeyeceğim. Siyasetten de kopmayacağım. Belki Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı yapar beni halk.”dedi. “Bu projeleri hayata geçirmek için siyasi engelleri nasıl geçeceksiniz? Sorusuna ise, “Ben bunları kendim için yapmıyorum. Halk için yapıyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı neden halk için yapılacak işlere engel olsun ki. Ben para istemiyorum, yapın demiyorum. İzin versinler yeter. Yapması benden. Yapmazlarsa karşılarında Darıcalı Halkı bulurlar. Ben yapayım gelip kendileri açılışlarını gerçekleştirsinler.”dedi.
 
MECLİS ÜYELERİNİ TANITTI
 
Toplantının sonunda partsinden meclis üyesi aday adaylığı başvurusu yapan isimlerin tanıtımını yapan MHP Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen, daha sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın mensuplarını kutladı ve hediye dağıttı. Ak Parti’nin Darıca Belediye Başkan Adayı’nın belirginlik kazanmasından sonra bir basın toplantısı daha gerçekleştireceğini belirten Gülen, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirerek toplayı sonlandırdı.