Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu’nda yapılan şampiyonaya 9 kulüp 1 ferdi bölge olmak üzere 59 sporcu katıldı.

Şampiyonada A (10-9 yaş), B (9-8 yaş), C (8-7 yaş) , D (7-6 yaş) ve E kategorisinde (5 yaş ve altı) yarışan erkek ve kadın sporcular, en iyi dereceyi elde etmek için mücadele ediyor.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Genel Sekreteri Başak Derbent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara ve Kocaeli’yi kapsayan yarışmanın ikinci ayağının 22-24 Kasım’da İzmir’de yapılacağını söyledi.

Baraj puanını geçecek sporcuların İzmir’deki yarışmanın ardından aralık ayında düzenlenecek Artistik Buz Pateni Türkiye Teşvik Şampiyonası’na katılacağını anlatan Derbent, ilk 3 derece madalyaların sahiplerine verileceğini kaydetti.

Derbent, şampiyonanın çok güzel geçtiğini, sadece seyirci azlığının bulunduğunu ifade ederek, "Ankara’daki tesisimizin kapalı olması nedeniyle sporcularımız çok fazla hazırlanamadı. O yüzden katılım az oldu" diye konuştu.

Buz pateninin gelişmekte olan bir spor olduğunu vurgulayan Derbent, "Alt yapısıyla çok çok geçmişe dayanan bir branş değil. Zamanla tesis sayısındaki artışla beraber buz patenine ilgi artıyor. Üzerine çok çok katılması gereken noktaları var. Tesis sıkıntısını aşabilirsek mutlaka katılım daha fazla olacak" dedi.