AK Parti Dilovası Belediye Başkan Aday Adayı Aziz Yalçınkaya, 41havadis.com'un sorularını yanıtladı.

AK Parti'nin kuruluşundan günümüze kadar, çalışmalarına hiçbir zaman ara vermediğini söyleyen Yalçınkaya; Dilovası'nı, Dilovası'nda yaşayan ve yatırımlarını bu kente yapan birinin başkan olması gerektiğini vurguladı.

41HAVADİS - Aziz Yalçınkaya sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
1980 Ağrı doğumluyum. 4 çocuk babasıyım. Ağrıda başlayan ticaret hayatımı, otuz yıldır ikametgah ettiğim Dilovası’nda devam etmekteyim. Lise mezunuyum.

41HAVADİS - Siyasete girme düşüncesi nasıl oluştu? Siyasete girme amacınız nedir?
Otuz yıldır yaşadığım Dilovası’nda yaklaşık 20’e yakın işletmemiz bulunmakta. Yatırımımı ve hayatımı devam ettirdiğim Dilovası’na hak ettiği değere kavuşması için bu yola çıktım.

41HAVADİS - Neden AK Parti´yi tercih ettiniz?
AK Parti´nin kuruluşundan itibaren içerisine yer aldım. 2004 yılındı AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığını yürüttüm. Ama asıl sebep Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızı sadece sevmiyorum ona ‘'aşığım’’.

41HAVADİS - Adaylığınız açıklandıktan sonra ne tür tepkiler aldınız? (olumlu yada olumsuz)
Oldukça olumlu tepkiler aldım. Size birinden bahsedeyim beni çok duygulandırdı. Bir amcamız işyerimde ziyaretime geldi. ‘’Çıkmış olduğun bu yolda elimden gelen desteği vermek istiyorum 4 katlı evim var. Sat dersen satarım elimden gelen destek bu olur’’ demesi.

41HAVADİS - Dilovası sizin için ne ifade ediyor?
Geçmişim, bugünüm, yarınım yani her şeyim.

41HAVADİS - Seçilmeniz halinde Dilovası ile ilgili projeleriniz neler?
Kent meydanı, Hava ve çevre kirliliği sorununu ortadan kaldırmak, Bu kentte görevli olan tüm memurların Dilovası’nda ikametgah etmesini sağlayacak projeler, Kat artışını sağlamak, Tavşancıl sahilini genişletmek ve ulaşılabilir hale getirmek ve yaklaşık yüze yakın üzerinde çalışılmış projem var.

41HAVADİS - Dilovası'nın en önemli sorunları sizce nelerdir?
Çevre kirliliği ve Dilovası Devlet Hastanenin tam teşekküllü halde olmaması.

41HAVADİS - Aday Adaylığı sürecinde yaşadığınız ilginç bir anı var mı?
Aday adaylığı başvurusunu bulunduğum sırada ailem gururla gözlerimin içine bakarak destek vermeleri benim için unutulmaz bir andı.

41HAVADİS - Seçmene mesajınız nedir? 

Dilovası’nda yaşayan ve Dilovası’na yatırımda bulunan bir ismi seçmelerini istiyorum. Allah, iyi niyetli her kimse ona nasip etmesini temenni ediyorum.