Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, partililerle Gebze’de bir araya geldi, 1 Kasım seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti ’nin Gebze SKM’sinde gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti  İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli milletvekili Cemalettin Kaflı, milletvekili adayı Cemil Yaman, eski milletvekilleri Mehmet Ali Okur, Eyüp Ayar, AK Parti  Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile partililer katıldı. Programda ilk olarak Gebze ilçe başkanı Hasan Soba söz aldı. Açılış konuşmasını yapan Soba, sözü bakan Işık’a verdi.
 
GEBZE’DE GÜÇLÜYÜZ
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Partimiz Gebze’ye hep önem verdi. Gebze bize olan desteğini hiçbir zaman eksik etmedi. Bizde borcumuzu hizmet ederek ödeme gayreti içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Geçen hafta yapılan mitingimiz çok güzel ve güçlüydü. AK Parti Gebze’de yaptığı mitingle buradaki gücünü ortaya koydu” açıklamalarında bulundu. Konuşmanın ardından bakan Işık, basın mensuplarından gelen soruları cevaplandırdı.
 
ÜRETİM YERİ…
Kendisine yöneltilen soru üzerine yerli otomobille ilgili konuşan Fikri Işık, “Türkiye’de şuanda yerli otomobile karşı çıkan çok az sayıda insan var. Biz otomobili sadece yerli otomobil yapmak olarak görmüyoruz. Türkiye, teknoloji üreten, geliştiren ve halkın refah seviyesini yükselten ülke olsun istiyoruz. Bu açıdan bize çok yüksek bir destek var, köstek olanlar ise sınırlı. Türkiye ilk defa yerli otomobile bu kadar yakın bir durumda. Ama üretim yeri hakkında konuşmak için şuan erken. En büyük hassasiyetimiz milletimize hayal kırıklığı yaşatmamak” dedi.
 
Gebze’nin il olması konusunda da konuşan Işık şunları kaydetti: “AK Parti iktidara geldikten sonra hiç il yapmadı ama Büyükşehir yaptı. Biz Gebze’de büyük projeler hayata geçiriyoruz. Bizim için önemli olan Gebze’nin devletten hak ettiğini almasıdır. Gebze’nin Büyükşehir statüsüne gelmeden il olmasına karşıyım. AKP’nin yeni il yapma politikası Türkiye’nin hiçbir yerinde yok ve Gebze’nin il olması da gündemimizde değil. Gündemimizde olan ise Gebze’nin sorunlarının en kısa sürede çözülmesi.
 
En önemli projemiz; Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’nın OSB’lerle bağlantısının yapılmasıdır. Bunun proje çalışması 3 yıl sürecek. İlk kazma 2018’de vurulacak, proje 2023 yılında tamamlanacak. Bir kez daha söylüyorum, amacımız Gebze’nin il olmasından ziyade Büyükşehir’den hak ettiğini almasıdır. 2009 yılındaki proje kitapçığını sizlerle birlikte incelemek isterim. Neler yaptığımızı ve yapmadığımızı masaya yatırmak isterim. Gebze’de her geçen gün araç sayısı artıyor ancak yol yapmak öyle kolay değil.
 
METRO İLE BİRLİKTE
Bugün metroyu yapmak için çalışıyoruz. Gebze, çok fazla nüfus yoğunluğuna sahip bir yer. Tüm Gebze bölgesini Marmaray’la entegrasyonunu sağlamak istiyoruz. Bunun dışında pek çok natif güzergah faaliyete geçiyor. Gebze’nin içinde yeni bir yol açma imkanımız var mı? Bu imkan metro çalışmaları başladığında olacak. Gebze’deki kışla alanının yarısını, hiçbir ağaç kesmeden park yapacağız. Diğer tarafına da metronun gelmesiyle kamulaştırılacak binaları taşıyacağız. Kalıcı çözüm yer altından sağlanacak ulaşım ağıdır.”
 
AK Parti’nin milletvekili listesi hakkında da konuşan Fikri Işık, “Siyaset kısmet işidir. Eyüp Bey partimizin bir neferi. Mehmet Ali Bey de aday değil ama çalışmaya devam ediyor. Cemalettin Bey, hem ilçe başkanlığı hem de kısa dönem vekillik yaptı ve bizimle çalışıyor. Biz idealli bir partiyiz. Biz diğer partileri de biliyoruz. Listeye giremeyenler ertesi gün başka partiler adına çalışmaya başlıyor. Şuan benim son dönemim. Bir kez daha vekil adayı olma gibi ihtimalim yok. Bu yüzden de gidip diğer partilerle flört edemem. 3 arkadaşımızın 3’ü de Kocaeli’ye hizmet etmiş arkadaşlar. Partisine ve şehrine hizmet eden kişiler vekil oluyor. Biz olaya kişiler bazında değil, şehir, ülke ve parti bazında bakarız. Kısmet kiminse o vekil oluyor. Bizde sen-ben yok Türkiye var. İşte AK Parti bu yüzden yıllarca iktidarda. Siyasetçi için en büyük tehlike var olanı yeterli görmektir. Var olanı yeterli gördükçe şehir ve ülke ilerlemez.” dedi