Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Doğu ve Güneydoğu bölgesi sivil toplum kuruluşlarındaki kanaat önderleriyle Özsar Restaurant'ta yapılan programda bir araya geldi. Özsar Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Sarı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti milletvekili adayı Cemil Yaman, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti'den aday adayı olan ancak listeye giremeyen Savcı Sayan katıldı.
 
MİLLETİMİZ BİZE UYARI VERDİ
Programda ilk olarak AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Cemil Yaman, Kürtçe konuşarak sözlerine başladı, "14 yıl önce bugün deselerdi ki Ağrı'dan bir genç çıkıp Kocaeli'ye gidecek ve iktidar partisinden vekil adayı olacak. Hatta başvurusunda da Kürtçe konuşacak. Bu hayaldi. Bu seçim 7 Haziran'dan daha önemli, milletimiz Haziran seçiminde bize uyarı verdi. Bu biraz sert bir uyarı oldu. O tarihten sonra ülkede kaos yaşanmaya başladı" dedi.
 
BEYAZ TOROS...
Daha sonra konuşan Savcı Sayan, kısa bir konuşma yaparak, "Beyaz Toroslardan rahatsız olanlar var, olmayın. Bu sizin geçmişiniz" dedi. Ardından AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, katılımcıları selamlayan konuşma gerçekleştirdi.
 
İKTİDAR OLMAK İÇİN YAPMADIK
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "3 Kasım 2002'den bugüne ayrımcılığı kabul etmeden sorunları çözmeye çalıştık. Kürt kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için çalıştık. Bunu oy alıp iktidar olmak için yapmadık. Ben Türküm veya Kürdüm diyerek oy almak kolay. Bu ülkede Türke, Kürde, Laz ve Çerkeze hitap eden tek parti AK Parti'dir. Sizden isteğim 1 Kasım'da sandıklarda istikrarı sağlayın" şeklinde konuştu.