Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Halk Bankası işbirliğiyle 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Şenliği etkinlikleri çerçevesinde “Bence Barış Manço” yetenek yarışması düzenledi.

Yarışmaya Kocaeli’de öğrenim gören tüm ilk ve ortaokul öğrencileri katılabilecek. Yarışma, müzik, taklit, kısa film ve kompozisyon kategorilerinde olacak. Çocuklar müzik kategorisinde vokal ya da enstrüman dalında Barış Manço’nun bir parçasını seslendirecek. Taklit kategorisinde ise sanatçıyı çeşitli yönleriyle taklit edecek.

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDEN KOCAELİ

Kısa film kategorisinde ise öğrencilerin gözünden Kocaeli’nin güzellikleri, gizli kalmış mekanları, kendi çevreleri ve şehrin yenilenen yüzü Barış Manço’nun seyyah ruhuyla keşfedilecek. Öğrenciler tanıtmak istedikleri yerleri bir televizyoncu yaklaşımıyla sunacak. Bu kategoriye sadece 5,6,7 ve 8. sınıflar başvurabilecek.  Kompozisyon kategorisinde öğrenciler Manço’ya ait bir şarkının sözlerini kompozisyon şeklinde yorumlayacak.

Yarışmaya başvuracaklar, yarışma için özel hazırlananwww.bencebarismanco.com  internet adresine girdiklerinde “Başvuru Sihirbazı” tarafından  ne yapmaları ve nasıl yapmaları konusunda adım adım yönlendirilecek.

BİRİNCİLERE İKİ KİŞİLİK DİSNEYLAND GEZİSİ

Yarışmanın son başvuru tarihi 14 Mart Cuma günü. Sonuçlar ise 19 Mart Çarşamba günü açıklanacak. Müzik, enstrüman, taklit, kısa film ve kompozisyon dalında birincilere iki kişilik Paris Disneyland gezisi, mansiyonlara ise bir adet dizüstü bilgisayar ödülü verilecek. Müzik ve taklit dalında ödül alan öğrenciler canlı performanslarını 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali- Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda sergileyecek.