Vatandaşlardan ve teşkilatlardan uzak durduğu konuşulan Gelecek Partisi kurucu İl Başkanı Ömer Faruk Başaran'ın basınla olan kavgası ve kendi medyasını kurma çabasıyla adından bahsettiren Gelecek Partisi’nde istifa etmesiyle yeni bir dönem başladı.

ÇAKIR HEYECAN YARATIYOR

Görevi devir almasıyla teşkilatlarda heyecan yaratan ve çalışmalarıyla dikkat çeken Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, sokağa inmesiyle ve teşkilatını gençleştirmesiyle Kocaeli'de beklenen heyecanı yaratmaya başladı.

BAŞARAN ''SERAP ÇAKIR ÇOK BAŞARILI''

Yakaladığı ivmeden dolayı Serap Çakır’ı başarılı bulduğunu ifade eden eski İl Başkanı Ömer Faruk Başaran “İşlerimin yoğunluğu nedeniyle il başkanlığından ayrıldım. Ancak bu durum siyasetten ve partimden koptuğum anlamına gelmiyor. Ben genel merkez kurucularındanım. Kocaeli teşkilatını da hep birlikte kurduk. Görevi devrettiğim Serap Çakır hanımefendi gerçekten çok başarılı oldu. Kısa sürede yaptığı çalışmalarla önemli mesafeler katetti. Kendisini çok başarılı bulduğumu belirtmeliyim. Üç dört ay gibi bir süreçte yakalanan ivmeden dolayı yürekten kutluyorum. Biz bu davanın iki neferiyiz. Teşkilatımın her zaman emrindeyim” ifadelerinde bulundu.

 

Serap Çakır Kimdir?

Serap Çakır, aslen Samsunlu olup Kocaeli’nin Gebze ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gebze'de tamamladı.19 Mayıs Üniversitesi Samsun Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü-Medya ve İletişim bölümü mezunudur.

Çakır, 2015-2017 yılları arasında Gebze Spor Kulüp Başkanvekilliği 2015-2016 yılları arasında Gebze Spor Engelliler Spor Kulüp Başkanlığı görevini yürüttü. Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan olimpiyatların (Special Olympics) turnuvalarının Gebze'de düzenlenmesini sağlayarak ev sahipliği yaparak ilçede bir ilki gerçekleştirdi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler düzenledi. Düzenlenen Bölgesel yarışmalarda yılın en başarılı iş kadını birincilik ödülü, yılın en iyi internet gazetesi ödülü ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Engellilere Destek özel ödülü ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerine sunduğu katkılardan dolayı ödüller aldı.Ticaret hayatının ardından basın sektörüne girdi ve halen bir internet gazetesinin genel yayın yönetmenliği ve sahipliğini yürütmektedir.

 

Serap Çakır, siyaset hayatına MHP’de başladı.MHP Gebze’nin Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.Yaşanan anlaşmazlık üzerine 2019 yılında partisinden istifa etti.31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Gebze Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak aldığı oy oranı ile Kocaeli siyasi tarihine adını birincilikle yazdırdı.Çakır,Kocaeli'de tek başına ciddi bir seçmen kitlesine sahip.

Çakır,2020 yılının Ağustos ayında Gelecek Partisi'ne katıldı.Bugüne kadar Genel Merkez düzeyinde önce Yerel Yönetimler Başkanlığı Başkan yardımcısı ardından İletişim Başkanlığı'nda başkan yardımcısı olarak görev yaptı.Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ve genel merkez kararıyla 24 Ağustos 2021 tarihinde Gelecek Partisi Kocaeli İl Bakanı olarak atandı.