İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 buçuk saate düşürecek ve Dilovası’nın geleceğini sil baştan yeniden şekillendirecek olan Osman Gazi Köprüsü’nün inşaatında son aşamaya gelindi. AK Parti hükümeti tarafından büyük bir gayretle bitirilen Osmangazi Köprüsü’nin açılışının 30 Haziran’da yapılması bekleniyor. Açılışa Başbakan Binali Yıldırım katılacak.

AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun en önemli parçası olan Osman Gazi Köprüsü’nde son aşamaya gelindi. Köprü üzerindeki parçaların işçiler tarafından paslanmayı önleyici özel boya ile kaplanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına geçileceği bildirildi. Köprünün kısa sürede asfaltlanması ile birlikte 30 Haziran’da trafiğe açılması planlanıyor. 252 metre yüksekliğe sahip dev ayakları ve 550 metre uzunluğundaki iki ayak arası açıklığı ile dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Osman Gazi Köprüsü, deniz seviyesinden 65 metre yükseklikte 3 gidiş, 3 geliş ve 1 hizmet şeridi ile trafiğe açılacak.

6 DAKİKADA KARŞIYA GEÇİLECEK

İstanbul’dan İzmir’e giden sürücülerin yaklaşık 60 dakikada geçtiği İzmit Körfezi geçişini 6 dakikaya indirecek olan Osman Gazi Köprüsü ve bağlantı yolları ile birlikte İstanbul-Bursa-İzmit Otoyolu projesinin büyük bir bölümü tamamlanmış olacak.

DİLOVASI’NIN KADERİ DEĞİŞİYOR

30 Haziran’da açılışı yapılacak olan Osmangazi Köprüsünün Dilovası’nın kaderini değiştireceğini söyleyen Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü ve AVM alanı ile bir cazibe merkezi olacak. Bu köprü adeta Dilovası için bir prestij merkezi olacak ayrıca uluslar arası bir çok yarışlara ev sahipliği yapmayı da sağlayacak. Köprünün bölgeler arası bağlantısı sayesinde Dilovası sahip olduğu bu değerle dünyaca tanınan bir yer haline gelecek. Zamanlama, yakıt tasarrufu sağlayan köprü ülke ekonomisine büyük bir tasarruf imkanı sağlayacak. Bizde belediye olarak burada bir çok tesisi de beraberinde hayata geçirip, daha yaşanır bir Dilovası için elimizden geleni yapacağız” dedi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM AÇILIŞI YAPACAK

30 Haziran’da köprünün açılışına Başbakan Binali Yıldırım gelecek. Bayram’dan önce köprünün açılışının planlandığını belirten Toltar “Başbakanımızı bu açılış ile ilk kez Dilovası’nda ağırlayacağız. Açılış için de hazırlıklarımızı yapacağız” dedi.

AÇILIŞ ŞOVA DÖNÜŞECEK

Köprünün açılışı ile ilgili olarak görkemli bir tören hazırlığı içerisine giren Otoyol AŞ’de heyecan sürerken ayrıca Dilovası İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu’da köprünün açılışı ve sonrasında geleneksel hale getirmeyi düşündüğü sportif faaliyetleri de açılış günü gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Babaoğlu, Atletizm Federasyonuyla yaptığı görüşmede Yüzme, Yelkenli Tekne yarışı ve bisiklet yarışları ile köprünün açılışına renk katmak için görüşmelerini sürdürüyor.