Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dilovası'nda İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu İzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma töreninde konuştu.
 
Bu köprü kendi sınıfında dünyanın 4. büyük Avrupa'nın en büyük köprüsü. Önümüzdeki yıl sonuna kadar İzmit Körfez Geçişi ile Gebze-Gemlik-Kemalpaşa ayrımı çalışmalarını tamamlıyoruz
Emeği geçen katkısı olan başta daha önceki ulaştırma bakanım Binali Yıldırım kardeşime, şimdiki bakanım Lütfi Elvan'a teşekkür ediyorum. 
 
Biz engel tanımadık dağlar çıktı aştık geçtik, olmadı denizin altından marmarayları döşedik. Çünkü biz Fatih'in torunlarıyız o karadan gemileri yürüttü. Bizse denizin altından Marmaray'ı geçirdik.
 
Küresel projeleri engellemek için yeri geldi çeteler karşımıza çıktı. 
 
Her gün acıların yaşandığı, şehitlerin geldiği, ocakların söndüğü bir Türkiye'den, huzurun, baharın, barışın hakim olduğu bir Türkiye'ye kavuştuk. Gençlerin ölümüne son verdiğimiz, bunun mücadelesinde başarı sağladığımız bir dönemde yeni gerilimlere, yeni çatışma sahalarına, yeni ölümlere asla tahammül edemeyiz.
 
SANDIKTAN ÜMİDİNİ KESENLER SOKAKLARI HEDEF ALIYOR
 
Bizim siyasetimiz kutuplaştırma, ayrıştırma siyaseti değil. Biz her zaman yaşatmanın siyasetini savunduk. Çözüm süreci için bedenimizi ortaya koyduk. Gençleri yaşatmak için mücadele ettik. Yeni çatışmalara asla müsaade edemeyiz. Sandıktan ümidini kesenler sokakta hedef alıyor. Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Birilerinin gençlerimizi sokaklara molotoflarla döner bıçaklarla salıvermesini doğru bulmuyoruz. AK Parti'nin gençliği ortada. Bizim gençliğimizin elinde tablet bilgisayarı, bilgisayarı, kalemi, kitabı görürsünüz. Asla AK partinin gençliği çatışmaların, kavganın gençliği değildir, onlar aydınlık yarınların tesisine çalışan bir gençliktir. Medyanın çatışmayı körükleyecek dili terk etmesini temenni ediyorum. İş dünyasının güven ortamını zedeleyecek tahriklerden uzak durmasını ümit ediyorum. İradenizi ortaya koyarken yapılanları gözden geçirin. İdeolojiye kimlik siyasetini değil hizmete oy verin.
 
PERDE ARKASINA SAKLANIP SALDIRANLAR VAR
 
Yurdışından Türkiye'yi karıştıranlar var. Perde gerisine saklanıp namertçe saldıranlar var. İsimini yüzünü saklayıp montajları ortayı atıp istikrarı yaralamaya çalışanlar var. Bu saldırılara siyasi partiler destek vermemeli, iş dünyası pirim vermemeli, medya çanak tutmamalı. 
 
Birileri siyaset yapmak istiyorsa er meydanı burası, gelir burada siyaset yapar.
 
Ama o yüreği olmayanlar sadece mikser görevi görür. Bu da ciddi manada ihanettir, bunlara ders ülke içinde verilecek. Bu saldırıları yapanlar, bunlara çanak tutanlar 2 hafta sonra çok büyük mahcubiyet yaşayacaklar. Biz eserlerimizle konuşmaya devam edeceğiz. Biz laf değil icraat üretmeye devam edeceğiz.