Kongrede konuşan Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında Gebze'ye uzun bir bölüm ayırarak Gebze Teknik üniversitesine övgü yağdırdı ve "Kocaeli’de en çok gurur kaynağımız, daima yüzümüzü ağartan ve çalışmalarıyla dikkat çeken Gebze Teknik Üniversitesi. GTÜ adeta bir yıldız gibi parlıyor. Üniversitemiz bir ilki daha başaracak, Nisan ayında sanayi ve Teknoloji zirvesini burada gerçekleştireceğiz. Sanayi Üniversite İş birliğini en güzel örneği olan bu iş birliğinden dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın bu konuşmasından etkilenerek GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ü tebrik etmek için telefonla arayanlara ise Rektör Görgün Sudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan "Alo" dedi. Çünkü aynı zamanda ASELSAN'ın Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Haluk Görgün bu görevi ile bağlantılı olarak üç günden beri Riyad'da bulunuyordu.

Rektör Görgün Başbakan Yıldırım'ın övgüsüne sosyal medyadan yaptığı "Sayın Başbakanımıza övgü dolu sözleri içinteşekkür ediyoruz.Takdirlerinde olmak bizi onurlandırdı.Bu vesileyle tüm çalışma arkadaşlarıma, akademik ve idari personelimize,vakıf mütevelli heyetimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, bu övgünün odağında onların olduğunu ifade etmek istiyorum" şeklindeki açıklaması ile teşekkür etti.