Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de 30 Mart seçimlerine en iddialı biçimde hazırlanan iktidar partisi AKP, seçime bir hafta kala bugün tarihi bir sınava çıkıyor. Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İzmit Perşembe Pazarı alanında halka seslenecek, AKP’nin adayları için oy isteyecek. Başbakan’ın mitingi saat 14.00’te başlayacak. Miting öncesinde saat 13.00’te Uğur Işılak konser verecek.

100 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

AKP Kocaeli Teşkilatı, bugünkü mitingin hazırlıklarına günler öncesinden başlamış, İl Başkan Yardımcısı Mehmet İpşiroğlu başkanlığında 50 il yönetim kurulu üyesi ile 250 parti yöneticisinin yer aldığı Miting Komisyonu kurmuştu. AKP yöneticileri, bugünkü mitinge yaklaşık 100 bin kişinin katılmasını bekliyor. Perşembe Pazarı alanındaki miting için ilçelerden toplam 1.712 adet otobüs ve minibüs kaldırılacağı açıklandı.

400 GENÇ GÖREV YAPACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı AKP mitinginde alanın süslenmesi ve diğer işler için 400 partili genç görev yapacak. Miting alanının 10 ayrı noktasında halka ücretsiz su dağıtılacak. 80 bin adet Türk bayrağı ve parti bayrağının dağıtılacağı miting alanında 23 adet seyyar tuvalet, seyyar revir ve seyyar mescit bulunacak. Başbakan Erdoğan, ilimize helikopterle gelecek, mitingin ardından İstanbul Yenikapı’da 1 milyon 250 bin kişilik alandaki mitinge geçecek.