Enis Berberoğlu’nun ilk fotoğraf makinesi, Yalçın Bayer’in daktilosu, Oktay Ekşi’nin İsmet İnönü imzalı ilk basın kartı ve daha yüzlercesi… Duayen gazetecilerin ilkleri, 16 Ocak Perşembe gününden itibaren İzmit Kapanca Sokak’taki tarihi binada olacak. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin 16 Ocak Basın Onur Günü projelerinden biri olan Basın Müzesi’nin 7 ay süren çalışmalarında nihayet sona gelindi. Kocaeli basının onur gününde, meraklılarının beğenisine sunulacak olan eserler, müzenin vitrinlerinde yerini almaya başladı.

VEFAT EDEN GAZETECİLERE ÖZEL KÖŞE

Kapanca Sokak’ta papazın evi olarak bilinen ve aslına uygun restore edilen konakta süren müze çalışmalarında eserler sergileneceği vitrinlere konulurken, binanın ışıklandırmasından peyzajına kadar her şey düşünüldü. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz, başkan vekili Çetin Gürol ve yönetim kurulu üyelerinin yakından ilgilendiği hazırlık çalışmaları yarın akşama kadar tamamlanmış olacak ancak müze açılıştan önce ziyarete açılmayacak. 100’den fazla eserin sergileneceği müzede, vefat eden gazeteciler de unutulmadı. Vefat eden ve şehit düşen gazeteciler için özel bir köşe hazırlanırken, müze İzmit’in tarihine de göz kırpacak. Öyle ki müzenin duvarlarını bin 800’lü yılların İzmit manzaraları ve İzmit gazetelerinin fotoğrafları süslüyor olacak. Müze açılınca da envanter kabulü sürecek.

16 OCAK ÖZEL PROGRAMI

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Müzesi’nin açılışını da kapsayan 16 Ocak Basın Onur Günü kutlama programı şöyle; 09:00- İzmit Tren Garı’nda buluşma. 09:30- Kültür Tepesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu. 10:00- Kasr-ı Hümayun’da tören. 11:30- Kapanca Sokak Basın Müzesi açılışı.