Doğaya saygılı, insan odaklı çalışmalarıyla kentte güzel işler yapan Başiskele Belediyesi, Kocaeli’de örnek bir çalışmaya daha imza atıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi, Ovacık Mahallesi’nde yer alan Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’ndeki hizmet binalarının çatılarına yerleştirilecek güneş panelleriyle elektik enerjisine dönüştürülecek.

YILLIK 800 BİN TL TASARRUF SAĞLANACAK
Başiskele’de kamu kaynaklarının tasarruflu ve kamu yararına kullanılmasına büyük önem gösteren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, belediyeye yine çok büyük bir tasarruf sağlayacak projeyi daha hayata geçirecek. Hizmet binaları çatılarına yerleştirilecek güneş enerjisi panelleriyle yılda 200 bin kilowatt (kWh) elektrik üretilerek yıllık 800 bin TL tasarruf sağlanacak.

ÇEVRE DOSTU, DOĞAYA SAYGILI
Başiskele Belediyesi, çevre dostu ve doğaya saygılı yenilenebilir güneş enerjisi panelleri sistemiyle elektrik enerjiisi üretmenin yanında yılda 120 adet ağacı kesilmekten ve fosil yakıtlardan oluşan 80 ton karbon salınımından kaynaklanan hava kirliliğine büyük ölçüde engel olacak.


BAŞİSKELE’DE TASARRUF TEDBİRLERİ ÖNEMSENİYOR
Başiskele Belediyesi, enerji tasarrufu konusunda ek tedbirler de almaya başladı. Bu kapsamda yüksek elektrik enerjisi harcayan lamba ve armatürlerin daha fazla ışık veren ancak az tüketim yapan led armatürler ile değiştirilmesine başlandı. Belediye bünyesindeki spor salonları, semt konakları, idari binalar ve parklarda led armatürler kullanılarak enerji tasarrufu sağlandı. Ayrıca park ve bahçelerde fazla bulunan aydınlatma direkleri de sökülerek uygun direk sayısına indirilmesi konusunda çalışmalar yapılacak.