Geçtiğimiz dönemde Darıca Abdi İpekçi Mahallesi, Tren İstasyonu yanında bulunan ve pansiyon ile konaklama hizmetleri için yapılan inşaat son danıştay kararları üzerine yakın zamanda hizmete girecek olmasına rağmen işletmenin durdurulması üzerine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık olaya el attı.

Daha önceden pansiyon ve konaklama yapılabilmesi için hukuken sorun olmayan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden alınan izinle inşaat çalışmaları biten bu proje için, kanunen sorun olmayan bir dönemde başladıkları için, sağlayacağı katma değer ve istihdamlar düşünülerek gerekli izinlerin verilmesi için çalışma yapacakları yapacağı öğrenildi..

Başkan Bıyık, esnafın ve iş adamlarının sıkıntılarını yakından bildiği ve vatandaşa karşı sorumluluklarının da bu anlamda yerine getirdiği için bölge halkından bu tutumdan dolayı olumlu tepkiler almaya devam ediyor.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan projenin sahibi, genç iş adamı Ayhan Calişci konuyla alakalı olarak; “Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık’ın misafirperverliği ve vatandaşın sıkıntıları konusunda ürettiği ve yaptığı çalışmaları bizler de yakından takip ediyoruz. Özellikle pandemi dönemi yaptığı başarılı çalışmalarla halkın gönlünde taht kuran Başkan Bıyık, bizlerinde ilçemiz için istihdam büyütmek için yaptığımız çalışmalarda yolumuz açarak yardımcı olması bizleri son derece memnun etmiştir. Bizler hukuki anlamda meşru talebimizle kendisini ziyaret ettik ve kendisi de bize yardımcı olacağını ve yolumuzu açacağını beyan ederek ciddi bir özveride bulundu. Gönül belediyeciliği bu olsa gerek. Kendisine tüm Darıca halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.