Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “10. Açılış Bayramı” nedeniyle Açılış Bayramı, 6 Ağustos Cumartesi günü İzmit Milli İrade Meydanında saat 16.30’da miting gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli’ne gelmesine sayılı günler kala Gebze Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı imzasıyla, Erdoğan’ın mitingine katılım için tüm belediye müdürlüklerine tüm personelin mitinge eksiksiz bir şekilde katılması için hassasiyet gösterilmesi ve katılacak çalışanlarının isim listesinin oluşturulak kendilerine bildirilmesi haberi dün bölgemizde büyük yankı uyandırması sonra  Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz bugün konu hakkında açıklamada bulundu.

Başkan Büyükgöz " Bir takım basın yayın organlarında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifiyle gerçekleşecek 10. Açılış Bayramı’na katılımı, personelimiz için zorunlu tuttuğumuz yönünde maksatlı haberler yayınlanmıştır. Bahse konu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

6 Ağustos 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek; “Açılış Bayramı” resmi bir programdır. Kocaeli’nin tamamında hayata geçen eser, hizmet ve yatırımların açılışı bu programla yapılacaktır. Gebze Belediyesi’nin yapımını tamamladığı projeler de bu kapsamdadır.

Personelimizin büyük emeklerle milletimizin hizmetine sunduğu bu projelerin açılışlarına şahit olmaları temennimizdir. Bu amaçla kendileri Açılış Bayramı’na davet edilmişlerdir. Personelimizin katılım durumlarına göre ulaşım imkanları oluşturulacağından, programa katılıp katılmayacaklarını bildirmeleri talep edilmiştir. Bahse konu haberlerde ifade edildiği gibi bir katılım zorunluluğu yoktur. Katılım tamamıyla isteğe bağlıdır.

Bu vesileyle hem personelimizi hem de bütün Gebzelileri hizmet ve eserlerimizin toplu açılışına, 10. Açılış Bayramı’na davet ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Bahsi geçen talimatta ne deniliyordu?

EGebze Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden tüm müdürlüklere gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli katılımıyla, 6 Ağustos 2022 Cumartesi günü İzmit Milli İrade Kent Meydanı’nda, saat 16.30’da yapılacak, belediyemizin de faaliyetlerinin içinde bulunduğu; Kocaeli’de ulaşımdan alt yapıya, sağlıktan eğitime kazandırılan eserlerin açılışının yapılacağı “Açılık Bayramı”na resmi bir program olması münasebetiyle tüm personelimiz (Memur, İşçi, sözleşmeli ve KHK’lı) eksiksiz katılımının gerçekleşmesi noktasında gerekli hassasiyetin sağlanması gerekmektedir. Etkinlik alanına belediyemizce ulaşım hizmeti sağlanacak olup, koordinasyonun eksiksiz yerine getirilmesi için müdürlüklerde katılım sağlanacak kesin personel sayısının ekte yer alan forma uygun olarak, en geç 03.08.2022 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne personel@gebze.bel.tr mail adresi üzerinden bildirilmesi hususunu saygılarımla rica ederim.”