Resmi ziyaret nedeniyle ülkemize gelen Macaristan Cumhurbaşkanı Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ortak basın toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında tarihî ve kültürel bağların yanı sıra başta müteahhitlik ve enerji alanında olmak üzere birçok ekonomik ve ticari ortaklığın olduğunu ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşması bulunduğuna dikkat çekerek anlaşmanın kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti. 

MACARİSTAN İLE KÜLTÜREL ALANDAKİ ORTAK ZEMİN
Macaristan ile kültürel alandaki ortak yanlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Tarihî noktada ortak zenginliklerimiz var. Nitekim kendilerinin de bu ziyaretinde Türkiye’deki Macaristan’a ait tarihî noktada buradaki eserlerin ziyaret edilecek olması ve bu ziyaretle birlikte adeta tarihten bugüne ve yarına bir seyir, bu da bizler için bir şükran vesilesidir, çünkü aynı şeyi bizler Macaristan ziyaretlerimizde gerçekleştiriyoruz. Zigetvar’a kadar gidiyoruz, buraları ziyaret ediyoruz. Bunlar da tabii bu işin kadim dostluk noktasında önemli ayağını oluşturuyor.” 

BAŞKAN MACARİSTAN DEVLET NİŞANI ALMIŞTI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, daha önceki Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt tarafından Macaristan Liyakat Nişanı verilmişti. Macar kültürüne yapılan hizmetlerden dolayı verilen Nişan, ülkemizde sayılı kişilerde bulunuyor.