Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Kız Anadolu İmam Hatip Liseleri Arapça Proje Okulları Münazara yarışmalarında birinci olan Mehmet Akif Ersoy Kız İHL öğrencileri ve yöneticileriyle bir araya geldi. Anadolu İHL, Uluslararası Anadolu İHL ve İmam Hatip ortaokullarından 25 bin civarında öğrencinin katıldığı Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının Türkiye finallerinde büyük başarı yakalayan öğrencileri tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu başarılar sizlerin eğitim hayatınızdaki yolculuğunuzun en önemli kilometre taşları olacaktır. Geleceğimizin donanımlı, özgür düşünen, üretken, ülkesine her alanda katkı sağlayan, girişimci, bilgili, dünyayı tanıyan, milli ve manevi değerlerine sahip ve hedefleri olan gençler olarak yetişmeniz bizlerin en çok arzu ettiği bir durumdur. Sizlerle gurur duydum” dedi. 

ARAPÇA’YI NİTELİKLİ ÖĞRENİLMESİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 29-30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen ve burada büyük başarı yakalayarak, Türkiye Kız Anadolu İmam Hatip Liseleri Arapça Proje Okulları Münazara yarışmalarında birinci olan Mehmet Akif Ersoy Kız İHL öğrencilerini, Okul Müdürü Fatih Şenocak ve öğretmenleri İman Ulvani’yi makamında ağırladı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “26 ülkede resmî dil olarak kabul edilen ve dünyada yaklaşık 450 milyon insanın konuştuğu Arapçayı daha nitelikli öğrenilmesi çabasını takdirle karşılıyorum” ifadelerini kullandı. “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında, Akademi Lisan ve İlmî Araştırmalar Derneği danışmanlığında yürütülen yarışmalar; Türkiye genelindeki 10 yarışma bölgesinde, 10 dalda finale kalan 68 okulun katılımıyla gerçekleştirilmişti. 

 
MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İHL FARKINI ORTAYA KOYDU
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 7 Mayıs'ta Darıca'da yapılan ve Türkiye’de bulunan 11 Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinin katıldığı yarı final münazara maçlarında rakiplerinin geride bırakarak birinci olmuş ve finallere katılmaya hak kazanmıştı. Ankara'da yapılan Türkiye finalinde 75 dakika süren münazara yarışması ise nefesleri kesti. Arapça dışında tek kelimenin konuşulmadığı yarışmada izleyiciler, öğrencilerin Arapçaları karşısında hayranlıklarını dile getirirken, büyük çelişmenin yaşandığı münazara yarışmasını İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kazanarak adını tarihe yazdırdı. İlk kez yapılan yarışmayı köklü bir okul olan Beyoğlu İmam Hatip Lisesi'ni geride bırakarak alması ilimiz için de ayrı bir gurur kaynağı oldu. 

GENİŞ BİR KATILIM VARDI
İl ve bölge elemelerine yaklaşık 25 bin öğrencinin katıldığı yarışmalarda öğrenciler, Anadolu imam hatip liselerinde Arapça bilgi, şiir okuma, metin canlandırma, hat/kaligrafi; İmam Hatip Ortaokullarında Arapça şiir, hikâye canlandırma ve çocuk şarkıları; Uluslararası kategoride şiir okuma ve metin canlandırma; Arapça hazırlık sınıfı olan proje AİHL’lerde ise bu yıl ilk defa Arapça münazara alanlarında ter döktüler. Yarışmalara 81 ilden 938 Anadolu imam hatip lisesi, 917 imam hatip ortaokulu, 4 uluslararası imam hatip lisesi ile 14 proje Anadolu imam hatip lisesinden il ve bölge elemelerini geçerek, finallere katılmaya hak kazanan 400 öğrenci katılırken, hat-kaligrafi kategorisinde ise 103 eser, ilk 3 arasına girebilmek için yarıştı.