Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu her Perşembe olduğu gibi bugünde Gebze’deydi. Perşembe günleri sabah sporundan sonra bölgede bir takım ziyaretlerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu’nun bu seferki durağı Gebze Ticaret Odası oldu.

ALTYAPI TAMAMLANDIKTAN SONRA

Oda da gerçekleşen görüşmede ikili Gebze’ye yapılacak yatırımlar konusunda bilgi alışverişinde bulundu. GTO Başkanı Nail Çiler ise Gebze’de trafik sorununu ele alarak metronun Gebze’ye mutlaka gelmesi gerektiğini söyledi.  Başkan Karaosmanoğlu ise metro ve tramvay konusunda çalışmalarının olduğunu altyapısını hazırladıktan sonra çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. Çiler’in gündeme getirdiği bir diğer konu ise hal binası oldu. Başkan Çiler mevcut hal binasının artık istekleri karşılayamadığını söyleyerek taşınması gerektiğini vurguladı.

MESLEK LİSESİNİN YERİNE MEYDAN

Çiler son olarak Gebze Endüstri Meslek Lisesi’nin yıkılıp yerine altında otopark olan bir meydanın yapılması gerektiğini belirtti. Çiler’in taleplerinden sonra söz alan Başkan Karaosmanoğlu hal binasıyla ilgili bir çalışmalarının olacağını söyledi. Meydan konusunda ise Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, yatırım planında olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu’da bu fikire destek verdi.