Daha önce Dilovası Adatepe’de ağaçlar kesilerek kurulan kimyasal tankların inşasını üstlenen ve bundan para kazanan AK Partili Dilovası Belediye Başkan adayı Hamza Şayir, Dilovası halkının “Mahallemize bomba dikiyorlar” diye isyan ettiği, Adatepe'ye yaklaşık 45 milyon liraya yapılmak istenen 20 petrol türevi ve sıvı kimyasal madde depolama tankı yapımına, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in net bir tavır sergilememesi Dilovası'nda tepki ile karşılanırken ilginç bir gelişme yaşandı..

İstanbul Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif yönetimi OSB statüsünde oldukları gerekçesi ile OSB başvurusunda bulundukları ve Bakanlıklardan OSB iznini aldıkları ve kendilerini OSB ilan ettikleri öğrenildi..

TANKLARA SESSİZ, OSB'YE KARŞI!

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir,  meclis toplantısında yaptığı açıklama da ''Mermerciler Sanayi Sitesi’nin OSB ilan edilmesi idi. Daha önceki dönemlerde de OSB başvurusu yapan Mermerciler Belediyemizin başvurusu karşısında red edilmişti. Bu dönemde Bakanlıkça onaylanmış olarak olarak OSB olduklarını ilan ettiler. Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Biz hiçbir zaman sanayiciye karşı değiliz. Tabi sanayicinin hakları savunulurken kamunun ve Dilovası halkının haklarını da savunmak zorundayız. Biz Belediye olarak OSB oluşumuna karşı çıktık.

BAŞKAN ŞAYİR OSB'YE NEDEN KARŞI?

Buranın OSB olması demek Dilovası Belediyesi’nin yıllık gelirinin yüzde 25’inin kesilmesi demektir. Biz gerekli mercilere itirazımızı yaptık. İnşallah dava istediğimiz gibi sonuçlanacaktır. Bunun takipçisi olacağız” dedi.