Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, son günlerde yaşanan ilçedeki kömür tozu endişesine yönelik gazetemiz 41havadis.com’a açıklamada bulundu.

Başkan Toltar ‘’Mevzubahis insan sağlığı olunca muhalefetin yaptığı gibi, bu konuyu siyasi malzeme yapmak gibi bir gayemiz yok. AK Parti döneminden önce yapılmış hataları düzeltmeye çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz girişimleri şimdiye kadar siyasi bir amaç güderek değil tamamen daha yaşanabilir bir Dilovası’nın inşası için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. ’dedi.

Kömürcüler OSB'nin statüsünün değiştirilmesi yada kaldırılması ile ilgili olarak çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Başkan Toltar sözlerine şöyle devam etti;

Dilovası'nda uzun süredir gündemi meşgul eden Kömürcüler OSB'nin çevreye verdiği zarar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Ayrıca biz bu sorun ile yenide ilgilenmiyoruz. Uzun zamandır bir takım girişimlerde bulunuyorum ve geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşerek Kömürcüler OSB'nin Dilovası’na verdiği zarardan bahsettim. Statüsünün değiştirilmesi yada kaldırılması için bir an önce çalışmanın yapılması gerektiğini detaylarıyla bakanımız Murat Kurum’a belirttim. Kendisi konu hakkında duyarlı davranarak takipçisi olacağını ve gerekli incelemelerin bakanlığınca sürdürüleceğini söyledi.

Biz Kurmadık Ama Biz Bitireceğiz!

Başkan Toltar ‘’Kömürcüler OSB’nin yapılmasına kim izin verdi. AK Parti Belediyeleri dönemimizde sanayi alanına hiçbir izin vermedik. Çöp depolama alanını kaldıracağız dedik nitekim kaldırdık. Biz çöpü kaldırmak için kararı aldığımız zamanlarda birileri bunu siyasi malzeme yaparak eyleme başladılar. Şimdide Kömürcüler OSB kaldırılacak diyoruz ve yine biz kaldıracağız. Kömürcüler OSB 22 tesisli bir kuruluş. Taşınması zor değil. Ancak kazanılmış hakları var. Biz onlara zulüm etmeden bu sorunu çözeceğiz. Hukuk ve adaletli bir şekilde OSB’nin buradan taşınması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu sorunun çözümü için tüm gücümle takipçisiyim’’ dedi.