Başkan Toltar, mesajında, Türkiye'nin 16 yıl önce bugün tercihini yaptığını ve AK Parti'yi iktidara getirdiğini ifade ederek, bu tarihin Türkiye ve bütün millet için yeni bir başlangıç noktası olduğunu ifade etti.


3 Kasım 2002'de demokrasi düşmanlarına ve darbecilere karşı en büyük tokadın atıldığına dikkat çeken Başkan Toltar, şunları kaydetti:


"3 Kasım tarihi sadece AK Parti için değil, Türkiye için bir dönemin başlangıcı ve köklü bir tarihin başlangıcı olmuştur. AK Parti, Türkiye'nin gücünü fark edemeyen ve göremeyen, çağın gerisinde kalan siyaset anlayışına son vermiş ve aynı zamanda, adeta karanlık bir kuyudan aydınlığa doğru ülkemizin hızla yükselmesini sağlamıştır. Ülkemiz koalisyonlara, istikrarsızlığa ve güvensizliğe zemin hazırlayan her duruma son vermiş ve Türkiye siyaset tarihi AK Parti iktidarıyla tanışmıştır. Tarihimizde kara bir leke olarak geçen darbeci, vesayetçi anlayışın son bularak, özgürlüklerin ve demokrasinin teminatı bir anlayış gelmiştir. AK Parti bu ülkede her bir vatandaşımızın hayallerini, hedeflerini, kendine yer bulabildiği dev bir ailedir. 2019'lar, 2023'ler, 2053'ler, 2071'ler için durmadan yolumuza devam etmek boyumuzun borcudur. İlk günkü aşk ve heyecanla hizmet ettiğimiz süre boyunca , bundan sonra da aynı heyecanla ve coşkuyla Türkiye için AK Partimizin AK kadrolarıyla birlik ve beraberlik içinde çalışarak, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü ve büyük Türkiye hayalini gerçekleştireceğiz.’ dedi.