4,5 yılda 250 milyonluk hizmet alan Dilovası'nda hizmet devrimi yaşandığını söyleyen Başkan Yaman, bir sonraki dönem yeni projelerinin olduğunu söyleyerek "Önümüzde yerel seçimler var. Doğal olarak da devam etmek istiyorum. Parti beni aday yaptı ya da aday yapmadı. Ne olacak? Hiçbir şey olmayacak. Ben olmazsam biz olacağız. Bizden biri olacak. Ak Parti olacak. Bizler kefen giyen dünya liderini asla yanlız bırakmayacağız, ülkemize ve Dilovamıza hizmet sevdamızda durmayacak ve yolumuza devam edeceğiz. "dedi

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman 2009’dan günümüze Dilovası’nda yapılan hizmetler konulu "35. Halk Meclisi" düzenledi. Dilovası Belediyesi Düğün Salonunda yapılan halk meclisine vatandaşlardan yoğun ilgi olurken, programa AK Parti Kocaeli eski milletvekili Eyüp Ayar, İlçe Başkanı Fazıl Korkmaz, Dilovası Belediye Başkan Aday Adayları, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları da katıldı.

250 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Halk meclisinin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Dilovası Belediye Başkan Vekili Fazıl Korkmaz, düzenlenen halk meclisine katılımın yüksek olmasından dolayı memnuniyetini dile getirirken, AK kadroların 2014'te de durmadan yoluna devam edeceğini belirtti. Korkmaz'ın ardından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, 5 Yıllık sürecini de değerlendirerek, “Halkımıza hesap vermek adına düzenlediğimiz halk meclislerimizin 35.sinde yine bir araya geldik. 2009 Yılından sonra biz belediye ye geldiğimizden bu güne kentimiz 250 milyonluk yatırım aldı. 250 milyonluk yatırım ile Dilovası'nda devrim niteliğinde hizmetler yapıldı. Kentin kent olabilmesi için öncelikle altyapısını bitirmesi gerekiyordu. Bizde alt yapıda 35 milyonluk yatırım yaparak Dilovası’nın büyük ölçüde alt yapısını bitirdik. Üst yapıda Dilovası’nın birçok noktasını bitirdik. Kentimiz şimdilik %50 oranında doğalgaza kavuştu inşallah ilerleyen süreçte kentimizin tamamı doğalgaza kavuşacaktır. Semt konaklarımızı, bilgi evlerimizi, parklarımızı yaptık yapmaya devam ediyoruz. Dilovası'nın kimliğini ortaya koyacak çok önemli iki Dilovası çalıştayı gerçekleştirdik."dedi.

 

DİLOVASI ÇOCUKLARINA İMKAN VERİLSİN

Eğitim de önemli adımların atıldığını söyleyen Yaman, "Eğitim bizim işimiz değil demedik Dilovası kurulduğundan bu yana 11 okulu varken biz iktidara geldikten sonra 11 yeni okul daha yapmak için kolları sıvadık bazıları eğitime açıldı bazıları ise kısa sürede eğitime başlayacak. 4 Yıl önce başlattığımız ve bu yıl 20 bin'e ulaşan SBS kitap dağıtımı yaptık. Çocuklarımıza eğitimde elimizden geleni yaptık. İnanıyorum ki Dilovası'nın çocuklarına imkan verilirse en güzel yerlere geleceklerdir."

DİLOVASI DEĞİŞİMİ YAŞIYOR

Dilovası'nın bu dönem hep ilkleri yaşadığını söyleyen Başkan Yaman, "Dilovası'nda hep ilkleri yaşadık. Hastanemiz, kültür merkezimiz ve kapalı spor salonlarımızın çalışmaları hızla sürüyor. Dilovası’nın çocuklarının geleceğine ışık tutacak kültür merkezimiz bizim için çok önemlidir. İnşaatı hızla devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek maliyetli ihalesi ile Körfez geçiş köprüsü ile Dilovası gerçekten prestij kazanacaktır.

DEVLET HASTANEMİZİ AÇACAĞIZ

Ek binasının bitmesi ile Dilovası’nın ilk 50 yataklı devlet hastanesi Dilovası halkının kanayan yarasını kapatacaktır. Batı kavşağımızı yaptık, Doğu kavşağımız inşallah kısa sürede başlayacak. Tavşancıl Sahilimizi halkımızın hizmetine açtık. Tarihi dokumuzu canlandırmak için tarihi Tavşancıl evlerimizi hayata geçirmek için çalışıyoruz."dedi.

DİLOVASI KÜÇÜK ANADOLU

Konuşmasına devam eden Yaman, "Dilovası küçük bir Anadolu, ülkemizin tüm güzelliklerini burada birlikte yaşıyoruz. Bizde bu güzellikleri yansıtmak adına "Kültürler buluşması" adı etkinlikler düzenledik. Başbakanımız bugün Diyarbakır'da özlenen tarihi bir günü yaşıyor. Ancak özlenen tabloyu bizler Dilovası'nda hep yaşıyorduk. Karadenizli kardeşimizin düğününde kürtçe şarkı söyleyip halay çekiyor. Bir Doğulu kardeşimizin düğününde de horon tepiyorduk. Bu ülkemizin zenginliğidir. Dilovası bu anlamda model ilçedir. Dilovası milli birlik ve berberliğin yaşandığı en güzel ilçedir."dedi.

ORTAK AKILI OLUŞTURDUK

Yaman, ""El ele gönül günüle" dedik ve halkımıza hesap verme adına halk meclislerimizi düzenledik. Kentimizi ortak akılla yönetmek adına Kent Konseyimizi kurduk. STK'ların, esnafımızın ve halkımızın hep yanında olduk. 

PERSONELİMİZ ALINTERİ KURUMADAN MAAŞINI ALIYOR

Alınteri kurumadan alın terinin karşılığını alan tek belediye şuan Dilovası Belediyesi personelidir. Bende bir dönem Dilovası Belediyesi'nde çalışıyordum. Geçmişte çok iyi biliyorum sekiz ay maaş alamayan bir personel vardı. Şimdi o günler eskilerde kaldı."dedi.

MARMARA DENİZİ ARTIK DAHA TEMİZ

Çevre konusunda da hassa çalışmalar yaptığını ve Dilovası'nın eski Dilovası olmadığını söyleyen Yaman, "Artık Dilovası Marmara denizini kirletmiyor. DOSB da bulunan arıtma tesisi ile hem sanayinin atıkları hemde evsel atıklar burada arıtılıyor. 25 Milyon Euro'ya liraya mal olmuş devasa artıma tesisi ile artık Dilovası ve Marmara Denizi daha temizdir. Marmara Denizinin %40'nı Dilderesi kirletiyordu. Ama Dilderesi'nde oluşan kirlilik Dilovası'ndan kaynaklanmıyor Gebze'nin Kirazpınar ve çevre mahallelerinden kaynaklanan evsel ve sanayi atıklarından dolayı kirleniyor. 2014'te sonunda inşallah Dilderesi'ni ıslah edeceğiz."

VİZYON PROJELER YAPTIK

Önümüzdeki dönemde yapılacak bazı projelerini de açıklayan Yaman, "Vizyon projeler yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Dilovası'na yaklaşık 90 dönüme kuracağımız ve içersinde her türlü aktivitenin yapılabileceği, anfi tiyatro, katlı otoparkı, spor salonları ve su yolları olan muhteşem bir parkı yapacağız. Diliskelesi'ne devasa bir park yapacağız. Dilovası kapalı spor salonumuzun temeli yakında atılacak. Ya ben atacağım, yada biz atacağız inşallah. 560 bin dönüm yerimiz TOKİ'ye devredilmiş ve TOKİ yakın zamanda 4 ayrı noktada konut çalışması yapacak.

AYNASI İŞTİR KİŞİNİN

Bunlar gibi birçok hizmeti 4,5 yılda AK kadrolar ile birlikte yaptık. Başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, İl vce İlçe teşkilatlarımız ve en ücrada bulunan ancak bu kadrolara güç veren mahalle yöneticilerimiz belediye personelimizin hepinizin emeği vardır. Kısacası "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz."diyoruz. Yılmadan yorulmadan halkımız destek verdikçe hizmet etmeye devam edeceğiz."dedi.

ANADOLU'NUN YİĞİT EVLADI "ERDOĞAN"

Halk meclisinin son bölümünü demokratik açılıma ayrıan Başkan Yaman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da ki tarihi mitingi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak Türkiye'nin çok hassas bir süreçten geçtiğini söyleyerek "Ülkemizde hep bir oyun oynanıyor. Ülkemizin huzur ortamını bozmak isteyenler var. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar var. Bizi ötekileştirmeye çalışanlar var. Ülkemizde adı konulmamış kavgalarla 10 binlerce evladımızı kaybettik.10 binlerce anamız gözyaşı döktü. Sağcılık solculuk dediler, alevi sünni dediler genç evlatlarımızı birbirine kırdırdılar. Kimse dur demedi. Şimdi Anadolu'nun yiğit bir evladı çıktı. Önemli bir adım atarak ülkede huzur getirmek adına kefen giyerek bir yola çıktı. Allah'a şükür son bir yıldır ülkemizde kan akmıyor. Bu ülke hepimizin, annelerimizin rengini sorgulamadan bütün sıkıntılarımızı masanın etrafında çözebiliriz. Çocuklarımız ölmeden ülkemiz barış ve huzur içerisinde yaşayabilir. 2014 yerel seçimleri çok önemli, Cumhurbaşkanlığı, Anayasa değişikliği ve Genel seçimler bunlar ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Anadolu insanı kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Bu süreç içerisinde fitne ve fesatlık yapmak isteyenler çıkacak. Biz buna izin vermeyeceğiz. Kimse ölmeden, kimseyi ötekileştirmeden Cumhuriyetimizin 100. yılında Dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alacağız.

DEVAM ETMEK İSTİYORUM

Önümüzde yerel seçimler var. Doğal olarak hizmet atağımızı sürdürmek istiyorum. Parti beni aday yaptı ya da aday yapmadı. Ne olacak? Hiçbir şey olmayacak. Ben olmazsam biz olacağız. Bizden biri olacak. Ak Parti olacak. Bizler kefen giyen dünya liderini asla yanlız bırakmayacağız. Ve ülkemize hizmet sevdamızda durmayacak ve yolumuza devam edeceğiz. "dedi. Başkan Yaman'ın konuşması sık sık alkışlar ile kesildi. Başkan Yaman sunumunun ardından vatandaşların sorularını yanıtladı.