Büyük Birlik Partisi (BBP) Kocaeli İl Başkanlığı açılışına gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 7 Haziran seçimleri öncesi partinin milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yapacaklarını dile getirmişti. Konuyla ilgili BBP İl Başkanı Nihat Yıldız  parti binasında basın açıklaması yaptı. 

28 MART’TA TEMAYÜL YAPILACAK
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin temayül yoklaması ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin konuşma yapan Nihat Yıldız, “Bugün Genel Merkezin belirlediği milletvekili aday adaylığı için son gün. Şuan itibariyle 15 adayımız var. Bugün net rakam olarak 15 adayın ismini genel merkeze gönderdik. 22 Mart itibariyle İstanbul’da Marmara bölge toplantısı yapıldı. Burada aldınız kararla 28 Mart Cumartesi günü il binamızda temayül yoklaması yapacağız. Temayül yoklamamızda il ve ilçe yöneticileri ile birlikte üst kurul delegelerimiz oy kullanacak. Oylama sonucu genel merkeze teslim edilecek” ifadelerini kullandı. 

NET BİR İTTİFAK YOK
7 Haziran seçimlerinde izleyecekleri politika ile ilgili de açıklama yapan Nihat Yıldız, “Şuan 7 Nisan’a kadar aday adayı arkadaşlar sahada gezerek kendilerini tanıtıyor. Adaylarımız netleştiğinde çalışmalarımız hızla devam edecek. İttifak konusunda henüz netleşmiş bir şey yok ama MHP ve SP ile görüşmeler genel merkez düzeyinde devam ediyor. Biz seçime tek girecekmiş gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan hiçbir partinin aday adayının 7 Nisan’a kadar parti amblemleri ile propaganda yapması yasak. Biz parti olarak ona uymaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

YAZICIOĞLU’NU ANACAKLAR
BBP merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün 6’ncı yılında yapacakları anma töreni ile ilgili açıklama yapan Yıldız, “Merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma törenimiz 24 Mart Salı akşamı saat 23.00’de Yahyakaptan yolu üzerinde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda dua ve kuran-ı kerim okutularak gerçekleşerek. Buradan otobüsler ile Ankara’ya hareket ederek 25 Mart’ta genel merkezin öncülüğünde düzenlenen programa katılacağız. Tüm Muhsin Yazıcıoğlu severleri ve dava arkadaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

KESİNLEŞMİŞ ADAY ADAYLARI LİSTESİ 
Serhat Duyar, Mustafa Arha, Ömür Yeşil, Özlem Yıldız , Hasan Yıldız , Ömer Kuzu emekli(engelli aday),Serkan Akyüz, Mustafa Mercan, Osman Ölmez, Engin Kaya, Ercan Keleş, İlhan Polat, Yakup Üstün, Galip İlhaner ve Zülküf Eta

17 kişi aday adaylık başvurusunda bulundu