Günümüzde internet ve akıllı telefonlar vazgeçilmezlerimizin en üst sıralarına taşınmışken, telefonlarımızın şarjının bitmesi ya da internete erişimimizin olmaması hayatımızın en büyük sorunlarından birisi oluyor.

Bu konuda taşınabilir şarj cihazları yardımıyla telefonlarımızı şarj edebilsek de internet bulmak maalesef o kadar kolay olmuyor. Bu durumda da imdadımıza son dönemlerde daha da sık görmeye başladığımız Endirek’ler yetişiyor.

Birçok belediyenin duraklarında yer verdiği ve çeşitli AVM’de yer alan Endirek’ler, sahip oldukları güneş panelleri sayesinde modern çağın 2 temel sorununa çevreci bir şekilde çözüm üretiyor.

Bunlardan en yenisi ise Verisun Bilişim tarafından uluslararası işbirlikle geliştirilen Mito. Ahşap tasarımıyla oldukça şık bir görünüme sahip olan yeni akıllı direk Mito ilk olarak Taksim’de kullanıma sunulmuş durumda.

Aynı anda 8 tane cihazı şarj etme imkanı sunan Mito aynı zamanda ücretsiz WiFi hizmeti de veriyor. Üzerinde birde ekran yer alan yeşil direk, durağa gelecek otobüsün saatini veya hava durumunu gösterebilecek.

Türkçe ve İngilizce anons yapabilen bu direklerin Kocaeli’ne gelmesinide bekliyoruz.