Evrensel’in haberine göre Bir süredir ek zam eylemlerinin devam ettiği Kocaeli’deki Bekaert’te patron, geçtiğimiz hafta yemekhanede atılan bazı sloganları gerekçe göstererek baştemsilci ve aynı zamanda Birleşik Metal-İş fabrika baştemsilcisi Selçuk Atmaca’nın iş akdini feshetti. Arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçiler fabrikaya kapandı.

TALEPLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR
DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Bekaert fabrikasında işçiler artan enflasyon ve eriyen ücretler nedeniyle ek zam talebinde bulunmuştu. Sendikanın patron temsilcileriyle sürdürdüğü görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine ek zam eylemlerine başlayan işçiler, yemek ve çay saatlerine sloganlarla toplu şekilde çıkarak taleplerini duyurmaya çalışıyor.

SONUÇ ÇIKMADI
İşçilerin taleplerini karşılamayan Bekaert patronu ise işçilerin eylemler esnasında yemekhanede attığı bazı sloganları gerekçe göstererek Baştemsilci Selçuk Atmaca’nın iş akdini feshetti. Gün içerisinde patron temsilcileri ve Birleşik Metal-İş arasında sürdürülen görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine Bekaert işçileri fabrikaya kapandı.