CHP Çayırova İlçe Başkanlığı ve Çayırova Belediyesi CHP'li meclis üyelerinin arsa satışı ya da benzer konularda AK Partili belediyeyi eleştirirken, CHP'li İzmit Belediyesini de dikkate almaları tavsiye ediliyor.

CHP Çayırova İlçe Başkanlığının konuyla ilgili basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Seçim beyannamesinde bir karış toprak satmayacağım diyen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi; vatandaştan şartlı bağışla alınan 3044,22 m² taşınmazı 05.09.2023 tarihinde gerçekleşen mecliste, Cumhur İttifakı oy çokluğu ile adeta jet hızında, şartlı bağış ve satış kararından ibaret olan tek gündem maddesi ile Meclis Üyeleri’nin tepkilerine rağmen karara bağlamıştır.
CHP Meclis Grubumuz ’un tepkilerine rağmen, Başkan Çiftçi’den ısrarla komisyona gidilmesinin istenmesine rağmen alınan karar oy çokluğu ile arazi bağışı ve satış yönünde olmuştur.
Meclis grubumuz arsanın şartlı bağışlanmasını kabul ederek satılmasına şiddetle karşı çıkmıştır. Sözde arsayı belediyeye bağışlayan şahıs; belediyece satılmasını şart koymuş ve aksi halde bağışlamayacağını belirtmiştir. Ancak bugüne kadar belediyeye bağışlanan hiçbir taşınmaz satılsın diye bir şart getirilmemiştir. Tamamen danışıklı dövüşle gerçekleşen bu olay hususunda biz isterdik ki komisyona gidilsin, tartışılsın, belediye hizmet alanı olsun veya eğitim kampüsüne dönüştürülsün.
Akse Mahallesi 6129 ada 1 parselde kayıtlı 3042,22 m²’den ibaret olan arsanın maliki tarafından Çayırova Belediyesi’ne şartlı bağış yapılmak istenilmiştir.
Şartlı Bağış Şartları şu şekildedir:


"HANİ SATMAYACAKTINIZ?"
1-İmar uygulaması öncesinde No:13210 olarak kayıtlı olan taşınmazdan imar uygulaması sonucu kesinti yapılarak mülkiyeti belediyeye geçen alanlar üzerinde cami yaptırılmalı ve yapılacak camiye ve açılacak olan imar yoluna bağışçının uygun göreceği aile fertlerinin isminin işlenmesi.
2- Bağışı yapılıp belediye uhdesine geçen 3042,22 m²’lik taşınmazın belediye tarafından satılması ve belediye yatırımlarında finansal kaynak olarak kullanılması.
Bağışı gerçekleşen söz konusu arazinin satışı ne kadar masum bir durumdur?
93.944 m² alanda yapılan imar uygulaması Çayırova Belediyesi tarafından yapılmış olup buna karşılık olarak yukarıda belirtilen şartlı bağış Belediye Başkanı Çiftçi tarafından kabul edilmiş olmalı ki arazinin satışı da bağışçının talebiymiş gibi şartlara dahil edilmiştir. Bu durumda Sayın Çiftçi’ye şunu sormak gerekir, hani satmayacaktınız?
Çayırova halkının taşınmaz malı hangi sebeple satılmaktadır? Söz konusu durum hiç masumane değildir…
Kamuoyunun takdirine sunulmuştur."