15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında 28 Temmuz’da çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle kapatılan basın kuruluşları arasında ilimizden de 3 gazete yer almıştı.

Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan Demokrat Gebze Gazetesi’nin sahibi Murat Dağdeviren gözaltındaydı, Manşet Kocaeli Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Şenol Çiçek ile Bizim Kocaeli Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Güngör Arslan ise gazeteler kapatıldıktan sonra gözaltına alınmıştı. 


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TBMM’de yaptığı konuşmada Haydar Akar, gözaltına bulunan Güngör Arslan’ın aradan geçen onca zamana rağmen hala mahkemeye sevk edilmediğine dikkat çekerek daha önce kaleme aldığı FETÖ karşıtı köşe yazılarından bölümler okudu.


Kocaeli’de kapanan 3 gazete ile birlikte 100’den fazla çalışan işsiz kaldığı söyleyen Akar, “Geçmişte şirketlere el konuldu, gazetelere el konuldu, kayyum atandı, TMSF'ye devredildi, oradaki çalışanlar mağdur edilmedi ya da onların tazminatları ödenerek işlemler yapıldı. Şimdi, bu insanların aileleri var, çocukları var ve ben şu gazetede çalışanların bir tanesinin dahi Fethullah terör örgütüyle uzaktan yakından ilgisi olduğunu düşünmüyorum.” dedi. 

Akar bir an evvel, bu gazetenin hangi nedenle kapatıldığının, el koyulduğunun Hükûmet tarafından açıklanması gerekiyor.” diye konuştu.