Üniversite, 21 Eylül'de Resmi Gazetede yayınladığı öğretim üyesi istihdam ilanını sadece beş gün sonra, 26 Eylül Salı günü güncellemeye karar verdi. Ancak, bu hızlı değişikliklerin arkasında ne yattığı tam olarak bilinmiyor ve birçok soru işareti beraberinde getirdi.

Yapılan değişikliklerle ilgili detaylara bakıldığında, 23.09.2023 tarihli ve 32318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi alım ilanının Eğitim Fakültesi için planlanan profesör kadrosu ilanı iptal edildi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “23.09.2023 tarihli ve 32318 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan aşağıdaki Öğretim Üyesi alım ilanımız iptal edilmiştir” denildi.


Bu iptalin ardından, aynı ilanın düzeltilmiş versiyonu için, “23.09.2023 tarihli ve 32318 sayılı Resmi Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan ÖÜ/2023-72 ilan no.lu Öğretim Üyesi alım ilanımız aşağıdaki şekilde düzeltilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Ancak, bu ifadelere rağmen ilanın eski versiyonu ile yeni versiyonu arasında herhangi bir fark bulunmadığı ortaya çıktı.

Üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan http://pdb.ibu.edu.tr/images/2023ilan/Duzeltme_Ilani.pdf linkinde yayınlanan düzeltme ilanı ile daha önce yayınlanan ilanın aynı olması, kamuoyunda şaşkınlık yarattı. İptal ve düzeltme ilanlarının neden aynı olduğu, yapılan değişikliklerin ne anlama geldiği ve bu değişikliklerin arkasındaki sebepler henüz netleşmedi.


Bu durum, kamuoyunda bazı soruların da ortaya atılmasına neden oldu. İlanın bir kısmının neden iptal edildiği, diğer ilanın neden herhangi bir değişiklik yapılmadan yeniden yayınlandığı gibi sorular, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin gündeminden düşmüyor.

Üniversite yetkililerinden bu konuda daha detaylı bir açıklama yapılıp yapılmayacağı veya konunun ne zaman aydınlatılacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak, kamuoyunun bu konuda tatmin edici bir açıklama beklediği kesin.

Özetle, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin personel ilanında yaptığı değişiklikler, hem üniversite camiasında hem de genel kamuoyunda birçok soru işaretinin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu soruların cevapları merakla bekleniyor.

www.boluolay.com