İzmit’te yaşan köpek katliamının arkasında İzmit Belediyesinin çalışanlarının çıkması sonrası büyük bir tepki oluştu. İzmit Belediyesi tarafından son haftalarda sokak köpeklerinin tokalaması için çeşitli bölgelerde çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarda bazı köpekler ekipler tarafından topalınken, bazıları ise Yahya Kaptan’da olduğu gibi öldürülüyor.

25 KAYIP KÖPEK

Yaşanan olayın ardından yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor. Hayvanseverlik ise şimdide ortadan kaybolan köpekler soruyor. Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği’nin iddiasına göre son haftadalar İzmit’te onlarca köpek ortadan kaybolmuş durumda. İzmit’te köpekleri besleyen gönüllünün ilgilendiği yıllardır baktığı 8’i küpeli 7’si küpesiz 15 köpek ve daha sonradan da beslemelerine eklenen 25 köpeğin son birkaç haftadır kayıp olduğu belirtildi. Bu köpeklerin de katledilmiş olmasından endişe ediliyor.”

“KATİLSİN İZMİT BELEDİYESİ

Konuyla ilgili Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği’nin açıklaması şöyle;

İzmit Merkez mevkiindeki köpekleri besleyen gönüllünün ilgilendiği yıllardır baktığı 8 i küpeli 7 si küpesiz 15 can ve daha sonradan da beslmelerine eklenen 25 can son bir kaç haftadır kayıpmış. Lütfen fotoğraflarını gördüğünüz bu canları, Kocaeli'nin neresinde görürseniz bizlere ulaşın. İzmit Belediyesi toplama ekipleri yaklaşık iki haftadır, geceleri KÜPELİ KÖPEKLER DE DAHİL( sokağa çıkma yasağı saatlerinde )bu canları sinsice, gafilce, canice yakalayıp bilinmeze attı.Yahya Kaptan' da yaptıkları katliam gibi belki de aşırı dozdan bazıları öldü ama bizler göremeden cesetler kaldırıldı. Söylenecek sözün bittiği yerdeyiz. Katilsin İzmit Belediyesi.