MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ndeki son grup toplantısında, gıda maddelerindeki fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutmuş ve sattığı ürünlere sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle bağlarının araştırılmasını önermişti. Bahçeli'ye yanıt veren BİM Genel Müdürü Galip Aykaç ise, "Bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz" ifadelerini kullanmıştı. Bu olayın ardından MHP’liler çeşitli illerde BİM’i protesto etmişti. 

MHP ile zincir market geriliminde yeni perde. AK Partili Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın geçtiğimiz günlerde BİM, Gebze Teknik Üniversitesine açtığı şube açılış programında kurdele kesmeleri MHP'lileri kızdırdı. 

MARKETE KURDELE KESTİLER

Geçtiğimiz günlerde BİM, Gebze Teknik Üniversitesine açtığı şube için açılış düzenledi. Açılışa GTÜ Rektörü Hacı Ali Mantar, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, BİM İK Üyesi Galip Aykaç katıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri marketi gezdi. Yapılan açılışa MHP Kocaeli İl Başkanlığı tepki gösterdi.

zinnur büyükgöz muzaffer bıyık

ESEFLE KINIYORUZ

İl başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “30 Ekim tarihinde ilimiz basınından takip ettiğimiz haberlerde; Türk Dünyasının Bilge Lideri, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendiye hadsizlik yapan üç harfli market zincirinin yöneticisiyle birlikte; Gebze Teknik Üniversitesinde bir açılış yapılmış, bahsi geçen hadsizin katıldığı sözde törenin çok önemli bir kurumun faaliyete geçişi gibi gösterilerek İlimizin ikinci, Türkiye’nin ise önde gelen üniversitesinin kampüsünde konumlanan marketin açılışında rektörle birlikte kurdele kesmelerini saçmalık olarak değerlendiriyor ve esefle kınadığımızı saygılarımla komuoyuna sunuyorum.”