CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan Çayırova’da seçim çalışmalarına tam gaz devam etti. Sanayici Tarhan’a Çayırova halkı sahip çıktı. Çayırova’ya büyük hizmetleri olan Tarhan Çayırova Çağdaşkent’te yapılan halk buluşmasında başkanlar gibi karşılandı. Timur Koç’un döneminde projelendirilen ve temeli atılan, belediye AKP’ye geçtikten sonra projelerinin aksine bir dönüşümle kötü bir çehreye bürünen Çağdaşkent’te halk Tarhan’a ve Koç’la hasret giderdi. CHP Ankara Eski İl Başkanı Haydar Doğan’ın ve CHP yöneticilerinin de katıldığı halk buluşmasında Çağdaşkent sakinleri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Timur Koç yaptığı konuşmada Çağdaşkent’i projelendirdiklerinde sosyal alanların olduğuna, AKP’nin belediyeyi kazanmasından sonra sosyal alan ve yeşil alanların projeden çıkarıldığını söyledi. Tarhan ise yaptığı konuşmada Çağdaşkent’i sahiplenerek, “buralar istediğiniz gibi olacak. Çayırova’ya modern şekle bürünecek. Büyükşehir’i ayağınıza getireceğim. Biliyorsunuz ben Çayırova’nın çocuğuyum. Ben buranın belediyesinden bile daha çok şey kattım Çayırova’ya. Büyükşehir’i aldığımızda, Çayırova’ya güzel bir yaşam sunacağım. İşsizlik bitecek, taşeron kalkacak” ifadelerinde bulundu. 2 Bine yakın Çayırova’sı sakini Tarhan ve Koç’a oy sözü verdi. Tarhan ve Koç’a yoğun ilgi gözlendi.
 
TOKİ MAĞDURLARI BELEDİYEYİ ŞİKAYET ETTİ
Tarhan ve Koç, TOKİ Şekerpınar Konutları’nı ziyaret etti. Belediye Meclis Üyeleri ve Partililerin katıldığı ziyarette dernek başkanı Hasan Öz, konutların 15 bin dönüm üzerine kurulduğunu, 1736 hanenin bulunduğunu, Çayırova Belediyesi’nin de sorgusuz sualsiz 15 bin metrekarelik alanı gasp ettiklerini söylediler. TOKİ konutlarının yönetiminin ise AKP’ye üye olan bir şahsın sahibi olduğu firmaya verildiğini, herkesten 100 liranın üzerinde aidat alındığını, ama karşılığında hiçbir hizmet alınamadığını, paraların nereye gittiğini bilmediklerini, belediyenin ise altyapı sorununu gidermediğini söylediler. Tarhan ve Koç dernek yöneticilerie 30 Mart’tan sonra bu sorunların aşılacağını, konuyu yakından takip edeceklerini, hukuki mücadelede de TOKİ sakinlerine destek vereceklerini söylediler.
 
YENİMAHALLE SAKİNLERİNDEN OY SÖZÜ
Tahsin Tarhan, Timur Koç ve partililer, Çayırova Yenimahalle’de bulunan Star Kıraathanesi’ne giderek burada halka projelerini anlattılar. Gebze Eski Başkanı Mehmet Emin Akın’ın da bulunduğu halk buluşmasında Koç, Çayırova’nın sınırlarının genişleyeceğini, D100’ün alt tarafının Gebze’ye kaldığını, burayı Çayırova sınırlarına katarak Çayırova’nın Hünkar Çayırı ve denizle buluşturulacağını söyledi. Tarhan ise Yenimahalle halkından destke isterken, “bu seçimler her seçimden daha önemli. Partinizi değiştirin demiyoruz. Bu seçimlerde projeleri hayata geçirebileceğine inandığınız kişilere oy verin” ifadelerinde bulundu.
 
BALKAN TÜRKLERİ’NDEN AÇIK DESTEK
Tahsin Tarhan ve Timur Koç Çayırova Şekerpınar’da bulunan Balkan Türkleri Derneği Çayırova Şubesi’ne ziyarette bulundu. Gebze’nin sembol isimlerinden olan ve Gebze’nin eski belediye başkanı olan Sedat Tüze’nin de bulunduğu toplantıda Gebze eski başkanı Mehmet Emin Akın ve partililerin yanı sıra Kocaeli’nin önemli isimlerinden Mustafa Küpçü’de yer aldı. Dernek yöneticileri yapılan ziyarette sorunları anlattı. Tarhan ve Koç’tan hizmet sözü alan Balkan Türkleri Derneği üyeleri CHP heyetine destek sözü verdi.