Tanıtım toplantısına AK Parti Kocaeli İl Başkan yardımcısı Yekta Türker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Nazmi Özmen, aday adayları Şevki Demirci, Bülent Çorapsız, Bünyamin Çiftçi, Bünyamin Laçin, İdris Demir, Ali Erdin, Servet Günay, Yaşar Alkan, Paşa Ali Elmalı, İsa Bacacı, Mustafa Usta, Deniz Kolo meclis üyeleri, il yöneticileri, dernek başkanları katıldı.

YENİ BİR ADIM ATACAĞIZ

Açılış konuşması yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Başkanı Nazmi Özmen, “Bugün burada aday adayı 13 arkadaşımızın tanıtım toplantısı için bulunuyoruz. Arkadaşlarımız bugün bu sürecin ilk adımını attılar. İnşallah yarında yapılacak temayül yoklamalarının ardından süreç devam edecek. Yani temayül yoklamalarının ardından bu sürecin bir adımını daha atmış olacağız” dedi.

SELAM VERMEDİK KİŞİ BIRAKMAYACAĞIZ

Konuşmasının da sıklıkla “Kim olursa olsun Ak Partili olsun” sözünü vurgulayan Başkan Özmen, “Partimizin başında böyle güçlü bir lokomotif varken bizim durmamamız olmaz. İnşallah temayülün ardından Çayırova’da sıkılmadık el, selam verilmedik kişi bırakmayacağız. Genel merkezden sonra en uç nokta olan sayın Başbakanımızın da son kararının ardından bu ipi bir arkadaşımız göğüsleyecek. Biz bugüne kadar el ele gönül gönüle bir çalışma yürüttük. Bundan sonrada çalışmalarımız aynı gönül birliği içinde devam edecektir” diye konuştu.

 

KENTLEŞME ADINA ÇALIŞACAĞIZ

Başkan Özmen’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, “Hizmetle dolan bir 5 seneyi geride bıraktık. Biz göreve geldiğimizde Çayırova’da bir kaos devraldık. Fakat hizmet üreten bir mekanizma oluşturduk. Artık Çayırovalılar alt yapısı tamamlanmış bir şehirde yaşamaktadır. Yaşayan gelişen bir ilçe oluşturduk. 25 yıllık bir Çayırova’da yapılanları biz 5 yıllık süreçte gerçekleştirdik. Dinamik gelişen ve yaşam kalitesi yükselen bir Çayırova inşa ettik. Bugüne kadar alt yapıya ağırlık verdik ve bundan sonra kentleşme anlamında çalışmalara devam etmek amacıyla bir kez daha bu önemli göreve talip oldum. Durmak yok hizmete devam” şeklinde konuştu. Akbaş’ın konuşmasının ardından ise Divan Başkanı Yekta Türker söz aldı. Yapılacak çalışmalarda izlenecek yol haritasını aday adayları ile paylaşan Türker tüm aday adaylarında başarılar diledi.

Daha sonra sırasıyla her aday adayı kendisini tanıttı. Kürsüye çıkan ilk isim Ali Erdin oldu. İşte aday adaylarının konuşmaları

Ali Erdin: “AK Partimiz bölgede daha fazla nasıl oy alır onun çalışmasını yapmaktayız. Bölgemizdeki işsizlik oranını oluşturacağımız kariyer planlama merkezleri ile en alt düzeye indirmeyi hedefliyoruz. Yine gençlerimiz ve kadınlarımız içinde ayrı ayrı projelerimiz mevcut. Bizim niyetimiz lüks saraylarda mermer olmak değil. Biz toprak olalım üzerimizde gül bitsin yeter.”

İsa Bacacı: “Ben sadece Akse Köyünde bulunan bir camii içerisinde sizlerle muhattap olmadım aynı zamanda bilenler bilir bölgedeki fakir, yetim, dul, muhtaç kim varsa elimden geldiğince yardımlarda bulundum. Ben bu insanlara daha fazla nasıl fayda sağlarım diye düşünerek bu yola girdim. Kendime güvenerek bu sürecin içerisinde yer alıyorum ve sizlere sayın başbakanımıza güveniyorum”

Servet Günay: “Bu partinin kuruluşunda yer aldığımız gibi belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde de yer aldık. Burası CHP’nin elinde olan bir belediyeydi. Başbakanımız için muhtar bile olamaz dedikleri bir dönemdi. O zor günlerde arkadaşlarımız ile el ele verdik ve ev ev dolaştık insanlara bu davayı anlattık. Bugünde Çayırova’da belediye başkan aday adayı olarak karşınızdayım umarım bu görevi alırsak esnafların ve vatandaşların önüne takoz koymak yerine onlara destek olacağız”

Bünyamin Laçin: “Başbakanımızın hedef gösterdiği 2023 yılına Çayırova’mızı hazırlamak için bu göreve talibim. Sosyal belediyecilik anlayışı halkımızın gururunu incitmeden ilçemize entegre etmek niyetindeyiz. Çoğulcu ve şeffaf bir yönetim anlayışı içersinde olacağız. Halk ile iç içe bir çalışma gerçekleştirerek yüzde 73’lük oy oranı ile seçimi kazanacağımızı belirtmek istiyorum”

Bünyamin Çiftçi: “Uzun zamandır Çayırova’da yaşıyorum yerimiz yurdumuz burasıdır. Bugünlere gelmem de ailemin emeği olduğu kadar ülkemin de emeği var. Üzerimde bu sebeple bu emeklerin karşılığını ödemek adına bu göreve talip oldum. Bünyamin Çiftçi’nin arkasında Çayırova sevdalılarının haricinde kimse yoktur olamaz. Çayırova AK Parti’de ilçe başkanlığı da dahil olmak üzere bir çok kademede görev yaptım ve hiçbir çalışmam da menfaat gözetmedim.”

Deniz Kolo: “Bundan yıllar önce Çayırova’nın sorunlarının yer aldığı bir kitapçık hazırlamıştık. Bunu  halkımızla da paylaştık fakat çok ilgi çekmemiş olmalı ki yazdığımız eksikliklerin sıkıntılarını bir bir yaşadık. Ziyaettin Akbaş’a teşekkür ediyorum iyi çalıştı fakat bizlerde görmüş olduğumuz eksiklikler için aday adayı olduk. Kim Çayırova’ya gerçekten hizmet edecekse ona destek olun eş dost gözetmeyin. Çayırova’ya gerçekten bir mimar lazım.”

Mustafa Usta: “Çayırova’ya hizmet etmek adına çıktığımız bu yolda sizlerinde desteği ile çeşitli projeler ile Çayırova’yı bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Yarın kullanacağınız oyların hayırlı olmasını diliyorum. Bugünde bundan sonrada AK Parti için durmaksızın çalışacağım bunun sözünü de sizlerin huzurunda veriyorum.”

Yaşar Alkan: “Önümüzdeki süreç umarım Çayırova için hayırlı olur. Bir şehrin şehir olabilmesi için alt yapınsın güçlü olması lazım. Eğer bu olmazsa sıkıntılar alır başını gider. Biz Çayırova belde belediyesi başkanıyken Çayırova’nın alt yapısının temellerini attık. Özellikle imar konusunda birçok önemli çalışmalara imza attık. Tabi uzun zamandır belediyeden uzağız doğal olarak neler oldu neler bitti bilemiyoruz. Bizim acilen Çayırova’yı cazibe merkezi haline getirmemiz için siyasi kariyer düşünmeden çalışmamız gerekiyor. Eğer gerekli çalışmalar yapılmazsa Gebze gibi bir sanayi köyü olacaktır”

Paşa Ali Elmalı: “Halkı ile bütünleşen bir belediye anlayışını sizlerle paylaşmak adına Çayırova belediye başkanlığına talip oldum. Yapılacak temayül yoklamalarının da tüm halkımıza ve partimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

İdris Demir: “Türkiye’de yapılan son referandum ile birlikte tekrar siyaset yapmaya karar verdim. Bununla birlikte yakın zamanda yeni bir sayfa daha açılan çözüm süreci ile birlikte Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında siyaset yapma kararı aldım. Ayrım yapmadan herkesi aynı kefeye koyarak bir yaşam sürdük. Her şeyden önce insanlarımız ile birlik olacağız. Çayırovayı marka şehir yapmak için yola çıktık.”

Şevki Demirci: “Partimizin kuruluşundan bu yana yapmış olduğum görevleri saymayacağım. Çünkü 5 dakikaya sığmaz. Çayırova’ya bir vefa borcum olduğunu düşünüyorum. Büyüyen bir Çayırova’ya hizmetkar olmak adına bu önemli göreve talip oldum. Çayırova’yı Kocaeli’nin bir numaralı şehri yapmaya sizlerin huzurunda söz veriyorum.”

Bülent Çorapsız: “Sorun değil çözüm üreten bir belediyecilik anlayışı içersinde göreve talip oldum. Hali hazırda bu ailenin bir parçası olmaktan onur ve gurur duydum. Bu görev bir kişiye nasip olacak bunun bilincindeyim aday olsam da olmasam da üzerime düşen görevi layıkıyla yerine getireceğim. En genç başkan adayıyım ve davamızın şuurunda olarak sizlerin karşısındayım.”