MHP eski İl Başkanı Celalettin Yaylak, milletvekili aday adaylığını açıklamasının ardından ilçelerde istişare toplantılarına başladı. Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova ilçe başkanlarıyla bir araya gelen aday aday adayı Celalettin Yaylak, hizmet için bu yola çıktığını ifade etti. Dilaş Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıda ilk sözü Gebze ilçe başkanı Ferit Taşdemir aldı.
 
İYİ YERLERDE OLSUNLAR
Taşdemir, “Eski il başkanımız aynı zamanda Gebze’de oturuyor. Bölgemizden aday adaylarının çıkmasını diliyoruz. Yine bu isimlerin listede iyi yerlerde olmasını istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinde başarılı olmak zorundayız. 17-25 Aralık’ı MHP olarak hırsızlık ve yolsuzluk haftası olarak kutluyor ve kutlamaya devam edeceğiz” dedi. Dilovası ilçe başkanı Aslan Sazak ise, “MHP birilerinden talimat almadan siyaset yapıyor. Çok eziyetler çekerek bugünlere geldik” dedi.
 
TEK KURTULUŞ MHP’DE
MHP Darıca İlçe Başkanı Fatih Kürşat Demir, “MHP olarak Gebze öncülüğünde İzmit’in diğer yarısı olma durumuna gidiyoruz. Partimizin Kocaeli’nde 3-4 vekil çıkaracağına inanıyorum. Bölgemiz iyi bir yerde temsil edilmelidir” diye konuştu. MHP Çayırova İlçe Başkanı Fatih Kartal, “MHP Çayırova ve tüm ülkede insanların kurtuluşu için sarılabilecekleri tek parti. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün sigortası MHP’dir. 24 saatimizi çalışarak sıkılmadık el çalınmadık kapı bırakmayarak çalışacağız” diye konuştu.
 
BÖLGEYE GÜVENİM TAM
Toplantıda son olarak söz alan milletvekili aday adayı Yaylak, “İlçe başkanlarıyla yaptığım istişarelerden sonra aday adayı olmaya karar verdim. MHP’de 2010-12 yıllarında il başkanlığı yaptım. Bölgenin sorunlarına hâkimiz ve çözümleri biliyorum. Hem Gebze hem Kocaeli’ne hizmet adına yola çıktık. İlçe başkanlarının desteğiyle yola çıktık. Bu seçimin parlayan yıldızı MHP olacaktır. Kendime bölgeye olan güvenim tam” ifadelerini kullandı.