Hakkında yakalama kararı bulunan ve Fransa'da yaşayan firari iş adamı Cem Uzan, Babala Tv'de soruları yanıtladı.

"HDP'NİN KAPATILMASINA KARŞIYIM"
Uzan, kendisine yöneltilen terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması yönündeki soruya "Ben HDP'nin kapatılmasına karşı olan bir insanım. Kürt vatandaşlarına sen şikayetlerini siyaset alanında ara diyorsunuz seçim kazanıyorlar, kayyum atayıp hapise atıyorsunuz, bu demokratik bir yaklaşım değil." yanıtını verdi.

"Anadilde eğitim getirmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya "Evet" yanıtını veren Uzan, Türkiye'nin 'Mavi Vatan' politikasını "egzajere" (abartılmış) olarak niteledi. Uzan, "Egzajere (abartılmış) bir olay olarak görüyorum. Anlaşmalar devletleri bağlayan anlaşmalardır. Bu anlaşmaları kafamıza göre yorumlayıp değiştiremezsin." şeklinde konuştu.

PEKER İÇİN "İYİ İŞ YAPIYOR" DEDİ
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları hakkında da konuşan Uzan, "Sedat Peker'i takdir ediyorum. Yaptığı iyi bir iş. Kendisinden iyi İçişleri Bakanı olurmuş." diye konuştu.

"DOLAR HEGEMONYASINI YIKMAK GİBİ LAFLAR
BENİ ENTERESE ETMİYOR"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bazı konularda ters kutupta olduğunun altını çizen Uzan, "Erdoğan Ortadoğucu, ben Batıcıyım." dedi.

Uzan, "Eğer bir gün iktidar olursanız, dolar hegemonyasını nasıl yıkmayı düşünüyorsunuz?" sorusuna ise "Dolar hegemonyasını yıkmak gibi hamasi laflar beni çok enterese etmiyor." şeklinde konuştu.