AK Parti döneminde büyük güç kazanan cemaatler, seçim öncesi AK Parti’ye destek için sıraya girdi.

Fettullah Gülen Cemaati’nin terör örgütü olduğu anlaşılmasıyla tasfiyesinden sonra pastadan pay alma telaşına düşen cemaatlerin kaygısı peş peşe yapılan açıklamalar ile gündeme gelmeye başladı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında Dumankaya firması ve sahipleri hakkında da inceleme başlatılmıştı.

İnceleme sonrasında Dumankaya firması, TMSF’ye devredilmiş ve tasfiye edilmişti.

Ayrıca firmanın sahiplerinin de tüm mal varlıklarına el konulmuştu.

Dumankaya’nın bir projesi de Çayırova’daydı..

Darbe girişiminin ardından terör örgütü lideri Gülen'in FETÖ yapılanmasının tasfiyesiyle doğan boşluğu doldurma yarışına giren cemaatler, AK Parti’ye yakınlaşmaya başladı.

Bu yakınlaşmanın bir örneği Çayırova’da yaşandı.

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Özgürlük Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’ndeki esnaf ve vatandaşların düzenlemiş olduğu kahvaltı programına katılarak, vatandaşların talep ve önerilerini dinlediği toplantıda dikkatleri üzerine çeken isim Süleymancıların Çayırova sorumlusu Asım Köle oldu.

Siyasetle yakından ilgili olması itibarıyla diğer cemaatlerden farklı olan Süleymancılar’ın bu yakınlaşması AK Partililer tarafından Şevki Demirci’ye başkanlık yarışında destek mi verecekler? sorusunu akıllara getirdi.