2009 yılında belediye başkanlığı koltuğuna oturan ve 2014 yerel seçimleri için tekrar aday adaylığı başvurusunu yapan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, adayların belirleneceği saati makamında oturarak bekledi. Gözü ve kulağı gelecek haberde olan başkan Yaman, AK Parti Genel Merkezinden yapılan resmi açıklama sonrası yerine Ali Toltar’ın aday olmasından sonra direk makamından kalkarak AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatına doğru yol aldı.

YAMAN’DAN ANLAMLI KONUŞMA

AK Parti İlçe Teşkilatında büyük bir sevgiyle karşılanan Başkan Yaman burada partililere anlamlı bir konuşma yaptı. Başkan Yaman yaptığı konuşmada 2009 yılında parti bizi aday yaparken iyiydi de partimiz şimdi bizi aday göstermediğinde partimiz kötü diyemeyiz. Elbette sorgulanması gereken eksiklerimiz, hatalarımız, yanlışlarımız olabilir.

Ama gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün kenetlenme günüdür. Aday adaylığı sürecinde hep şunu vurguladım. Biz AK Partiliyiz. Başbakanımızı hiçbir zaman yanlız bırakmayacak ve onun yolunda ilerleyeceğiz. Bugünde aynı sözümüzdeyiz. Hayatım boyunca hiç geri adım atmadım. Bugünde atmam. Ali Toltar bey’de bizim kardeşimiz. Partimizde emeği olan bir kardeşimiz. İnşallah birlik ve beraberlik içiersinde kenetleneceğiz. Fitne ve fesata geçit vermeyeceğiz.

Bizim derdimiz bir, yolumuz bir, davamız birdir. Tek üzülebileceğim nokta seçimi kaybetmemiz olur onun dışında ben olmasamda içimizden bir kardeşimiz olur. Durmayacağız devam edeceğiz ve Dilovası halkının daha mutlu yaşaması için her zaman çalışacağız. İnşallah kenetlenerekte seçimi alacağız.”dedi. Yaman’ın anlamlı konuşması partililer tarafından büyük takdir görürken, konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

YAMAN HEP ÖRNEK OLDU

Ankara’da olan İlçe Başkanı Osman Akbulut’un yerine bir konuşma yapan İlçe Başkan Yardımcısı Fazıl Korkmaz da “Cemil Yaman Başkanımız göreve geldiğinden bu yana hiç çizgisinden kaybetmedi. Dilovası’nın geleceği için hep çalıştı. Aday adaylığı sürecinde de hep ben değil biz varız diyerek diğer aday adaylarına örnek oldu. Her zaman birlik ve beraberlik mesajları vererek AK Parti’nin Dilovası’nda zafer kazanacağını söyledi. Başkanımıza bu zamana kadarki tutum ve davranışlarından dolayı teşekkür ediyor. Kenetlenerek seçimi yine alacağımızı söylüyorum.”dedi.