AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti ’nin Gebze’de gerçekleştirdiği mitingle ilgili olarak Gebze'de basın toplantısı düzenledi. Mitinge katılım sayısıyla ilgili olarak konuşan Ceyhan, “Miting alanında 60 bin dışardaki kalabalıkla birlikte 80 bin kişi vardı” dedi.

 
AK Parti Gebze ilçe binasında gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın yanı sıra AK Parti ’nin 12 ilçe başkanı, il ve ilçe yöneticileri katıldı. Toplantında konuşma yapan Ceyhan, şunları söyledi: “Bugün hem ilçe başkanların toplantısı hem de mitingi değerlendirmek ve seçim strateji için toplandık. Sizleri davet etme nedeni miting ile ilgili bir değerlendirme yapmak. Pazar günü yine en görkemli ve güzel mitingi Gebze’de yaptık. Gebze tam 13 yıl sonra yine aynı başarı ve görkemiyle Gebze’de bu mitingi yaptık. Mitingin başlamasından bitimine kadar her şeyi en iyi şekilde yaptık. Mitingi ilk Cuma günü yapacağımız noktasında bazı sorunları için hoşgörü istemiştik. Gebze’ye ulaşım da dâhil olmak üzere elimizden gelen gayreti gösterdik. Başbakanımız mitinge tam saatinde geldi. Alanının tamamı doldu. Bütün girişler bile doldu.
 
80 BİN KİŞİ VARDI
Başbakanımız miting ardından Darıca’daki bir toplantıya katıldı. Orada da kendisiyle yaptığım görüşmede hem katılım ve organizasyon memnuniyeti ve teşekkürlerini iletti. Bizler İzmit Perşembe Pazarı’nda da miting yaptığımız da bu yöndeki değerlendirmelerde sayı veriyorduk. Lakin şunu gördük Perşembe Pazarı’nda 110 bin kişiyle miting yapmamıza rağmen basınımızın bazı tarafları yok şu kadar vardı, bu kadar vardı. O 20 günlük emeğimizi sayı tartışmalarına girmeyelim dedik. Çünkü bizden önce 3 parti miting yapmıştı. Bazı mensupları o partilerle bizim mitingi aynı olduğunu yazmışlardı. Bu kez Kent Meydanı’nda 13 yıl sonra miting yapıyoruz. O kent meydanı kaç bin kişi ile dolacaksa o meydanı dolduracağız dedik. Kabaca gördüğümüz zaman miting alanında 60 bin dışarda da alana giremeyenlerle birlikte 80 bin kişi olduğunu gördük.”