1968 kuşağının en önemli isimlerinden olan Deniz Gezmiş’in 69’uncu doğum günü vesilesiyle önceki gün CHP Gebze Lise Gençliği bir anma programı düzenledi. CHP Gebze ilçe binasında gerçekleşen programa CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, il gençlik kolları başkanı Murat Erinç, ilçe kadın kolları başkanı Arzu Çakmak Pehlevan, ilçe gençlik kolları Esener Eşsiz, CHP Gebze Lise Gençliği Komisyonu Başkanı Baran Orçun Orhan, CHP Gebze belediyesi meclis üyeleri, Gebze Kent Politikalarını Üretme ve Geliştirme Derneği Başkanı Ali Fuat Bilir, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

 
İKİ BÜYÜK DEVRİMCİ
Programda ilk olarak CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun bir konuşma yaparak, “Bugün burada bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve gelen herkese hoş geldiniz diyorum. Türkiye tarihinde iki büyük devrimci vardır. Bunlardan biri Mustafa Kemal Atatürk ve Deniz Gezmiş’tir. Atatürk Cumhuriyetle başlattığı devrimler ölümüyle yardım yarım kaldı. Deniz Gezmiş yarım kalan bu devrimleri tamamlamak istedi. Ancak onun da ömrü yetmedi. Onlar hayatlarını bu halk için feda etti. Deniz Gezmiş’in bitiremediği yarım kalan devrimlerin tamamlayıcısı siz gençler olacaksınız” dedi.
 
UMUDUMUZ İKTİDAR OLMAK
İlçe başkanının ardından ilçe gençlik kolları başkanı Esener Eşsiz bir konuşma yaptı. Eşsiz, “Deniz Gezmiş 69 yıl bugün doğdu ve bizim için hep 25 yaşında kaldı. Deniz Gezmiş ve arkadaşları inandıkları değerler uğruna ölüme gittiler. Bugün hala bizlere ışık tutuyorlar. Deniz Gezmiş emperyalizme karşı mücadele edenlerdir. Bizler Deniz olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Program son olarak ise CHP Gebze Lise Gençliği Başkanı Baran Orçun Orhan bir konuşma yaparak, “Bugün buraya gelen herkese hoş geldiniz diyorum. Biz gençlerin umudu iktidar olmak. Biz uzun kış dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde sizlerin yeğenlerinizi, çocuklarınızı ve torunlarınızın CHP’ye katın hep birlikte bu kışı anlatalım” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Eray Bayramoğlu, Deniz Gezmiş’in ailesine yazdığı son mektubu okudu. Etkinlik Gazeteci-Yazar Can Dündar’ın hazırladığı Deniz Gezmiş belgeseli izletildi.