CHP'de kritik kurultaya sayılı günler kala adaylar çalışmalarına hız verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel ilk turda kazanmak için çalışıyor. 1368 delegesi bulunan CHP'de, kurultay süreci iki aşama olarak gerçekleşecek. CHP'nin Tüzüğü'ne göre, kurultayın ilk gününde ilk turda 1368 delegenin yarısından bir fazla oy alan aday ipi göğüsleyecek.

İlk iki turda salt çoğunluk sağlanamazsa üçüncü turda en fazla oy alan aday CHP Genel Başkanlığı yarışını kazanacak. Bu kapsamda il başkanları ve delegelerle görüşmelere hız verildi.

Kritik kurultay öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski PM Üyesi Örsan Öymen ve İlhan Cihaner’in aday olduğu kurultay öncesi CHP Kocaeli’de de taraflar belli olmaya başladı.

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve yönetimi beraberinde CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko ile birlikte Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

GÖKHAN ORHAN KİMDİR?

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan 1988 Gebze doğumlu. Yaşamını Gebze’de sürdüren ve AÖF Elektronik bölümü mezun olan Gökhan Orhan, 2012 yılında yapılan seçimle büyük oranda aldığı oyla Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'nı kazandı. 2014 yılında görevinden istifa eden Gökhan Orhan, CHP Kocaeli il gençlik kolları başkanlığı görevlerinde bulundu. 

CHP Genel Kurulu ne zaman 2023?

Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda yapılması öngörülen Cumhuriyet Halk Partisi kurultayıdır. Kurultayda, Genel Başkanlık seçiminin yanı sıra Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimi yapılması da planlanmaktadır.

CHP kurultay delegesi kaç kişi?

Ekim sonuna kadar tamamlanması planlanan kongre takvimi çerçevesinde 81 il başkanının yanı sıra 1370 kurultay delegesi de belirlenmiş olacak.

CHP el işareti nedir?

Cumhuriyet Halk Fırkası'nın bayrağındaki altı okun, Topkapı Müzesi'ndeki Türk oklarından ilham alınarak tasarlandığı belirtilmiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu hangi yıl CHP Genel Başkanı oldu?

22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan kurultayda, Kılıçdaroğlu 1.249 delegeden 1.200'ünün imzasını alarak ve tek aday olarak girdiği kurultayda geçerli 1.189 oyun tamamını alarak CHP'nin 7. genel başkanı oldu.

 

Cumhuriyet Halk Partisinin amaçları ve ilkeleri nelerdir?

1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik”, “Lâiklik”, CHP'nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1931 yılında bunlara “Devletçilik” ve “Devrimcilik” eklenerek, ilkeler altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan altı ok, bu ilkeleri simgelemektedir.