CHP’de kongre tarihleri belirlendi, ilçe başkanlığı için kulisler hareketlendi.

19 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan CHP Gebze İlçe Örgütü’nün olağan ilçe kongresine sayılı günler kaldı. İlçe kongresinde toplam 416 delege oy kullanacak. Oy kullanacak olan 416 delege 17 ilçe yöneticisi ve 106 il delegesini seçecek.

İlçe kongresine sayılı günler kala şimdilik 5 ilçe başkan adayı var. Bu isimler şöyle; mevcut ilçe başkanı Musa Yılmaz, eski ilçe başkanı İsmet Kara, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, CHP Gebze eski ilçe yöneticisi Serdar Tüze ve yine eski ilçe yöneticisi Sait Aydın.

CHP Gebze İlçe için mevcut başkan Musa Yılmaz’la yola devam edilmesinin doğru karar olacağı yönünde düşünenler çok fazla. Yılmaz'ın, örgütün desteğiyle bir dönem daha görevine devam etme yolunda en favori isim olarak anılıyor.

Daha önce üç dönem CHP Gebze İlçe Başkanlığı yapan İsmet Kara’nın aday olması teşkilat ve delegeler tarafından birleştirici bir aday olmadığı kulislerde konuşulmakta.

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları eski Başkanı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Gökhan Orhan, Gebze’de ilçe başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.