CHP 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimleri sonuçlandı.

Oylama sonucu Özgür Özel 682 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu da 664 oy aldı.

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimleri sonuçlandı. Oylama sonucu Özgür Özel 682 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu da 664 oy aldı. 1346 delegenin oy kullandığı seçimde 18 oy geçersiz sayıldı. Seçimler ikinci tura kaldı.

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçimi, ikinci turda tamamlandı. Saat 00.30’da başlayan seçim için oy verme işlemi saat 02.30’da sona erdi.

ÖZEL’E 812 OY

Buna göre delegelerin oylarıyla CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu.

Özel delegelerden 812, Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. İlk tura göre Özel, 130 oy daha fazla aldı.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR?

Özgür Özel, 21 Eylül 1974 yılında Manisa'da doğdu. Babasının adı Talat, annesinin adı Rukiye Şükran'dır. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi.

Serbest eczacı olarak çalıştı. Manisa Eczacı Odası'nda sırasıyla Yönetim Kurulu Üyesi, Veznedarı, Genel Sekreteri ve Başkanlığı görevlerinde yer aldı.

2007 yılında Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti üyeliğine seçildi. TEB'de Saymanlık ve 2 dönemde Genel Sekreterlik görevinde bulundu. Kongre ve konferanslara çok sayıda bildiri sundu.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ile Avrupa Eczacılık Forumu'na üyelikleri bulunmaktadır.

İyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babasıdır.