CHP Kocaeli İl başkanı Bülent Sarı, İzmit Körfezinden çıkarılan dip çamurunun, doğaya zarar verir şekilde depolanmasıyla ilgili suç duyurusu sonrası açıklaması sorası  AK Parti Kocaeli il başkanı Şahin Talus CHP’nin yaptığının akla ziyan bir eylem olduğunu belirterek “ CHP yine çamura yatmaya başladı” ifadelerini kullandı.

CHP il başkanı Sarı, AK Parti il başkanı Talus’a  şu ifadeler ile cevap verdi:

“AKP Kocaeli İl Başkanı Talus’un sözleri bizleri ziyadesiyle güldürmüş ve kendilerini alışıla gelmiş şekilde milletten uzak duruşlarını gözler önüne sermiştir. Apar topar yapılan bu komik açıklamadan bir kez daha görüyoruz ki, yaptığımız suç duyurusu kendilerini rahatsız etmiş ve adresine ulaşmıştır. Açıklamamda da dile getirdiğim gibi bizler, bazılarının aksine böyle durumlarda, ancak ve ancak halkın geleceğini düşünen ve her bir metre kare toprağı gelecek nesillere taşıyabilmenim derdinde olanlarız. Doğa göz göre göre katledilirken yandaşlarıyla iş görenler ve bunu kendilerine siyasi çıkar haline getirenler, bizden bunları bir “Siyasi Malzeme”olarak görme basiretsizliğini beklemesinler.

"Çamura yatma" gibi son derece seviyesiz açıklamalarda bulunan ve sırf AKP 'li Büyükşehir Belediye Başkanının sözcülüğünü yapmak için öne atılan Sayın Talus, ne hikmetse sorduğumuz soruların tekine bile yanıt verememiştir.

Gerçekten;

ÇED sürecinin usulüne uygun yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa halkın bilgilendirilmesi toplantısının ne zaman yapıldığını,

Sepetçi köyündeki depolama tesisinin, deponi işletme lisansı alıp almadığını,

Sızdırmazlık sağlama koşuluyla, çamurun dökülebileceği konusunda rapor alındığı iddia edilmesine rağmen, neden hiçbir önlem alınmadan, kamuoyu ile paylaştığımız resimlerden de görüleceği üzere, basit bir muşamba benzeri örtünün üzerine döküm yapıldığını,

Bu suretle ağır metaller, toprağa ve yer altı sularına karışırken, uçucu kimyasallar doğaya zarar verirken Büyükşehir Belediye Başkanının ve yetkililerin ne iş yaptıklarını sorduk!!

Ciddi, bilimsel ve teknik veriye dayalı cevap gereken bu soruların karşılığında ise, AKP'ye özgü alaycı ve umursamaz ifadelerle karşılaştık. Dolayısıyla Sayın Talus, yanıtlayacaksa önce bu soruların cevabını versin.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Örgütü olarak güzel şehrimizin toprağını, havasını, suyunu, doğasını korumaya devam edeceğiz. 120 milyon dolar gibi akla ziyan maliyetlerle, halkın parasını yandaşlarına peşkeş çekenler, bizim durduğumuz yer ve pozisyonumuzu anlayamazlar. Sayın Talus’a tavsiyem siyasi hırslarını bir kenara bırakmaları ve doğanın korunması için hareket etmeleridir.”