CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:”Münferit birkaç çalışanın yanlış yaptığı, yapanların görevden uzaklaştırılarak hesabının sorulduğu sokak hayvanlarının yaşam haklarının ellerinden alındığı Yahya Kaptanda maalesef çok talihsiz bir olay yaşanmış, bizleri çok üzen yıpratan köpek kayıplarının bu üzücü olayın Kent kamuoyunun gündeminden belediyeyi karalayacak şekilde düşmediği görülmektedir. Bu olay karşında, failleri konusunda daha net bir durum olmadan hemen kınamış ve sorumlularının hemen tespit edilip gereğinin yapılmasına dair açıklamamızı yapmıştık.

YIKICI BİR OLAY

CHP İzmit ilçe olarak savcılığa intikal eden bu olayın takibini yapacağımızı belirtmek isteriz. Söz konusu insan sevgisi, hayvan sevgisi, doğa sevgisi olunca, bunları korumak kollamak olunca artık bu işin partisi orada siyaseti, tarafı olmaz olamaz. Maalesef ki yaşanan bu talihisiz acı olay; işini, sorumluluğunu hakkı ile yerine getirmeyen belediye personelleri tarafından böylesi üzücü , yıkıcı bir olaya dönüşmüştür. Böylesi bir olayın doğmasına sebebiyet vermek hiçbir yöneticinin arzu edeceği bir durumda değildir. Belediye başkanımız; böylesi bir sonucun ortaya çıkmasında hiç şüphesiz ki en çok etkilenen ve üzülen taraf olmuştur.

BU KENTİN HALKI İYİ BİLİR

Belediye başkanımız hayvanlara verdiği önem ve değer için onlara daha iyi kaliteli hizmet vermek, ulaştırmak için mecliste müdürlük kurulmasına yönelik (AKP lilere rağmen) vermiş olduğu mücadeleyi hiç kimse görmezden gelemez, gelmemelidir. Burada tartışılması gerekende belediye başkanımızın bu konuda ki tutumu, çalışması, hayvan sevgisi değil, sorumlu personelin basiretsizliğidir. Belediye başkanımızın hayvan sevgisini, kente olan sevgisini, izmitlilere karşı duyarlılığını bu kentin tarafsız halkı gayet iyi bilir. Bununla ilgili belediye başkanımız gerekli idari yaptırımı hiç geciktirmeksizin vererek, bu işin yakın takipçisi olacağı ve sorumluları da her kimse gerekli yaptırımı uygulayacağı iradesini ortaya koymuştur.

BEYHUDE BİR ÇABA

Yapılan katliam kabul edilebilir bir olay değildir. Böyle bir talimatı ne Belediye başkanımız ne de Belediye başkan yardımcılarımız vermez. Keşke AKP yöneticileri Samsunda İş Aş diyerek hayatına son veren 45 yaşında ki kardeşimiz içinde bu kadar duyarlı davransaydılar, ama onlardan bu olayla ilgili ufak bir açıklama bile gelmedi. Elbette çok talihsiz ve üzücü bir durum yaşanmıştır. Ancak Buradan siyaset çıkarmakta beyhude bir çabadır. Bunun üzerinden kişileri ve kurumları büsbütün suçlamak, karalamak, yıpratmaya çalışmakta bir o kadar adaletsizlik ve acımasızlıktır. Bu durum karşında tekrar sorumlu olan kişileri şiddetle kınıyoruz. Gereken ne varsa da belediye başkanımız tarafından yapılacağından hiç kimsenin şüphesinin olmamasını kamuoyuna saygı ile duyururuz.”