CHP’nin ilçe kongrelerinde bugün iki kongre ile seçimler başlayacak. Kartepe’de iki adaylı kongre yapılması beklenirken, Dilovası’nda ise tek listeli kongre yapılacak. CHP’de yarın ise Darıca, Derince, İzmit, Gölcük, Karamürsel ve Körfez ilçe kongreleri yapılacak

 

CHP’de başlayan ilçe örgütlerinin seçimlerinde bugün Kartepe ve Dilovası ilçe seçimleri gerçekleştirilecek. Kartepe’de Uzunçiftlik Düğün Salonunda yapılacak olan kongrede mevcut İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar ve 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Ender Salmankurt yarışacak. Dilovası’nda ise ilçe binasında yapılacak kongrede mevcut ilçe başkanı İrfan Ertürk’ün karşısına aday çıkmaması bekleniyor.

 

KARTEPE’DE İKİ ADAY YARIŞACAK

CHP Kartepe ilçe kongresi bugün saat 12.00 ile 17.00 arasında Uzunçiftlik Düğün salonunda yapılacak. 173 seçilmiş, 15 doğal delegenin oy kullanma hakkı olduğu seçimlerde 16 ilçe yöneticisi ve bir ilçe başkanı ile birlikte 34 il delegesi seçilecek. Mevcut ilçe başkanı Cumhur Karakadılar’ın ikinci kez aday olduğu ilçe başkanlığında partinin 25 yıldır üyesi olan ve 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Ender Salmankurt ile yarışacak. İlçe başkanı Balaban, seçimlerde demokrasi şöleninin yaşanacağını ve tüm partilileri bu şölene davet ettiklerini belirtti.

 

DİLOVASI’NDA TEK ADAY

CHP Dilovası’nın ilçe örgütü seçimi ilçe binasında saat 13.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek. Mevcut başkanı İrfan Ertürk’ün yeniden aday olduğu seçimlerde şu ana kadar yeni bir isim çıkmadı. Seçimlerde 50 ilçe delegesi 12 ilçe yöneticisi ve bir ilçe başkanının seçecek. İlçede 5 il delegesi seçilecek.