Yaşam dolu kişiliğiyle tanınan Beyhan Hanım'ı siyaset sahnesinde ilk olarak 2009 yerel seçimlerinde görüyoruz. Siyaset yapıyor olmasının da toplum açısından çok önemli bir nedeni var. Korkmaz, o dönemde kendisini uzun süre bekleten dönemin belediye başkanına siyasetin nasıl yapılacağını göstermek için aday olmuş.
Ardından siyasete ısınan Korkmaz, Köseköy Belde Kadın Kolları Başkanlığı ve onun da ardından Kartepe'nin birleşerek ilçe olmasıyla birlikte kuruluş aşamasındaki faaliyetleriyle de göze çarpıyor dişli siyasetçi.
1977 yılında İzmit’te doğdu. Karayollarından emekli Köseköylü Hasan Korkmaz ve Melahat Hanım’ın 4 çocuğundan biri. Konya Selçuk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı mezunu. Ankara Gazi Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi aldı ve Köseköy’de yıllarca İngilizce öğretmenliği yaptı.
Geçtiğimiz yerel seçimlerde de merkez yoklaması olmasına rağmen milletvekilliğine aday olan Korkmaz, seçilemeyerek kendisine yer bulamamıştı. Malumunun siyasette talep ettiği makama seçilemeyen politikacıların soluklarının kesilmesi özellikle CHP siyasetinde çok meşhurdur. Beyhan Hanım bu isimlerden bir tanesi değil. Çabasıyla, azmiyle hayata tutunuşuyla pek çok CHP'liye örnek olacak kadar önemli bir kadın siyasetçi kendisi.
Seçilir mi sorusunun cevabının ise kendisi için hiç bir öneminin olmadığını biliyoruz. Onun CHP'ye ilişkin hedefleri diğer siyasetçilere göre çok daha farklı. O partisinin bir noktaya gelmesi için mücadele eden siyasetçilerden. Adı listelere konmayınca çekip gidenlerden değil.
Ne diyelim kendisi CHP açısından figür isimlerden birisi ve listede yer bulması demek çabanın, azmin ve yaşam enerjisinin listede yer bulması anlamını taşıyor.
Bu anlamda kendisine yer bulursa nasıl çalışılır, gerçek çaba nasıl gösterilir bunu herkese ispat edecektir.
Bizden söylemesi...