Meclis'te şok saldırı! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıya uğradı.
 
Saldırganın iki yumruğu Kılıçdaroğlu'nun yüzüne geldi. CHP lideri aldığı darbelerin etkisi ile sersemleyip yere düştü...
 
Kılıçdaroğlu saldırının ardından olay yerinden makam odasına götürüldü.
Bu sırada bazı milletvekillerinin ağladığı görüldü...
Saldırgan koruma polisleri tarafından yere yatırıldı
Kılıçdaroğlu yaklaşık 10 dakika sonra CHP grubunda kürsüye çıkarak beklenen konuşmasını yapmaya başladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişinin kimliğinin Orhan Üvet olduğu belirtildi. Üvet, polise verdiği ilk ifadesinde Alperen
Ocakları'na üye olduğunu ve Erzurumlu olduğunu belirtti. AK Parti ve BDP bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı
 
Sakık'la sohbet etti
 
Kapı önünde Sakık ve Tan'la kısa sohbetin ardından Tuncel konuşmasını tamamladı. Kapının açılması ile birlikte salondan ilk çıkanlar Sakık, Tan ve ben oldum. BDP ile CHP'nin grup toplantı salonu aynı koridor üzerinde olduğu için, karşıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu belirdi. Kılıçdaroğlu'nun yanında CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve korumaları vardı. Sakık ve Tan salonun ortasında Kılıçdaroğlu ile karşılaşınca el sıkışıp hal hatır sordu. Bu sırada Kılıçdaroğlu Ağrı'da seçimin iptali nedeniyle Sakık'a 'geçmiş olsun' dedi.
 
Uçan yumruk
 
Kalabalık partili grubun tezahüratları eşliğinde CHP grup toplantı salonuna ilerleyen Kılıçdaroğlu, saldırıya uğradı. Etrafının korumalar tarafından kuşatılmasına rağmen kahverengi montlu, kirli sakallı bir kişi bu sırada fotoğraf çekmeye çalışan DHA muhabiri Ümit Kozan'ın sırtına basarak ayağı yerden kesilen saldırgan, Kılıçdaroğlu'nun yüzünün sağ tarafına ard arda iki yumruk vurdu. Kılıçdaroğlu sendeleyerek akra üstü yere düşer gibi oldu ama korumalar düşmesine izin vermedi.
Korumalar dövdü
 
Bu sırada korumaların bir bölümü Kılıçdaroğlu'nu korumaya çalışırken bir kaç koruma saldırganın üzerine atılarak yere yıktı. Bu sırada korumaların saldırganı linç edercesine dövdükleri görüldü. Bu sırada Meclis'te görevli polis memurları saldırganı korumalardan kurtarmak için olağanüstü çaba gösterdi. Salonda kısa süreli bir arbede de yaşandı.
Korumaların saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra dövmeye devam etmesi üzerine araya Sırrı Sakık girdi ve Meclis'te görevli polis memurlarının yardımı ile saldırgan BDP grubuna alındı. Bir süre burada bekletilen saldırgan, milletvekillerinin kullandığı tünelden polis tarafından kaçırıldı.
 
Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin saldırı için yol güzergahında bir süre beklediği ve saldırı noktasını önceden belirlediği anlaşılıyor. Saldırı anında Kılıçdaroğlu'na rahat ulaşması için kalabalık grubun en önde olması bunu ispatlıyor.