Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Hoşgör Pastanesi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına CHP’nin 11 milletvekili adayı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan, Turan Dumlu, Cuma Karavar, Av. Tamer Solakoğlu, Kemal Nişancı, Utkan Güneş, Asude Fırat Özkan, Yakup Törk ve Müzeyyen Topçu Tan’ın yanı sıra İl Başkanı Cihat Altunyuva, Kadın Kolları İl Başkanı Hülya Yolcubal ve İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya da katıldı. Basın mensuplarıyla gerçekleşen toplantıda CHP’lilerin oldukça keyifli olduğu ve yüzlerinde tebessümün eksik olmadığı gözlerden kaçmadı. Toplantı başlamadan önce ise adaylar birbirleriyle samimi sohbetler gerçekleştirdi. 

SEÇİME TAM KADRO HAZIRIZ 
Adayların kısaca kendilerini tanıtması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını ise İl Başkanı Cihat Altunyuva gerçekleştirdi. 7 Haziran da gerçekleşen seçim sonucunda milli iradenin verdiği kararı işine gelmediği için yok sayan zihniyet ülkeyi 5 ay sonra tekrar seçime götürdüğünü söyleyen Altunyuva, “7 Haziran da gerçekleşen seçimler bizlere koalisyonu göstermişti. Ancak AKP zihniyeti 1 Kasım da ülkeyi tekrar seçime sürükledi. Biz bu seçim için çalışmalara başladık. Adaylarımız burada. Aday listemize daha önceki listeden müracaat etmeyen üç arkadaşımızın yerine farklı üç arkadaşımız katıldı. Bizler seçime tam kadro hazırız “ diye konuştu. Sadece CHP’li değil, AKP’li seçmenlere de çağrımız var diyen Altunyuva, “Çünkü biz iktidarı istiyoruz. 7 Haziran öncesinde somut, halka dokunan en sağlıklı vaatler bizim partimizden değil. Biz bu seçimde sandıklara oyların daha farklı yansıyacağını düşünüyoruz” dedi.
BU KENT ABİ MODELİ İLE YÖNETİLMEYECEK KADAR ÖNEMLİ BİR KENT
Kentin sorularını gündeme taşıyorsunuz ancak son günlerde ilimizde son durum ne diye sorulan soru üzerine, “CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Sungurlu Barajı için kenti bilnçlendirmeye çalıştık. Burada su kullanım izni İstanbul İSKİ’ye bağlı. Burada ne yaparsanız yapın İstanbıl İSKİ’den izin almanız gerekiyor. Kocaeli’de yatırım yapılması gereken 4 gölet İSKİ’nin bu göletlere izin vermemesinden dolayı iptal edildi. Kocaeli’yi İstanbul ele geçirmiş durumda. Kocaeli İstanbul’un çöplüğü olmaktan çıkarılmalı. Cengzi Topel ise artık çok medyatik oldu. Bende diyorum ki bunların Cengiz Topel’i nasıl çalıştıracaklarını bilmiyorlar. Gelsinler biz öğretelim onlara nasıl çalıştırılacağını. Çalışması için birkaç şekli var. Kentin doğusuna Cengiz Topel’i anlatmak lazım. Banliyo trenlerinin her gün 3 gidiş üç geliş olarak zorlamamızla yaptılar. Tarihi Gar’da üst geçit tam üç yıldır demir yığını olarak duruyor. Limanlar da 10, 12 bin tır giriyor. Derince Limanı özelleşti. Konteynır parkı olacak. Ama kimsenin sesi çıkmıyor. Ülkemizin olduğu gibi kentte sahipsiz. Bu kent abi modeli ile yönetilmeyecek kadar önemli bir kent. Taş Ocakları ile ilgili Orman İşletmenin süresi bitti. Bu olay valinin iki dudağı arasında. Vali bey 10 dakika Halıdere’yi görürse zaten sorun ortadan kalkar ve kapatılır. İktidarı yakaladığımız anda Halidere’de ki taş ocağı o an kapatılacak “ dedi.
"GEBZE’YE AĞIRLIK VERECEĞİZ "
Gebze’de nasıl bir çalışma yapacaksınız sorusuna CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “AKP Gebze’de yok. Gebze’de partiye dayalı halk orada oy veriyor. Ben ağırlığımı oraya vereceğim. Evet Gebze’de biraz gerideyiz. CHP’nin en az oy aldığı illerden çok insan var. İyi bir çalışmayla orada oylarımızı arttırabiliriz. Aslında bütün bölgelere iyi bir seçim çalışmasıyla başarıyı yakalamış oluruz. Ancak Gebze’ye bu dönem ağırlık vererek tabana CHP’nin politikasını anlatacağız. Bunu yaparsak başarıyı yakalarız” ifadelerini kullandı. Gebze’nin il olmasına CHP olarak destek veriyoruz diyen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze’de ikinci Üniversite’nin açılmasını da destekliyoruz. Biz bölgenin doğusunda iyi oy alıyoruz ama batısından oy alamıyoruz. Bu 30 günlük süre boyunca ne kadar vatandaşımıza ulaşırsak o kadar ulaşmaya çalışacağız” dedi.
"BİRÇOK EYLEMDE CHP VAR" 
STK’larla ne kadar iç içesiniz sorusuna Milletvekili adayı Av. Tamer Solakoğlu cevap verdi. Solakoğlu,” Biz partililerimiz eylemde yer alıyorlar ama CHP olarak nedense orada gözükmüyoruz. Bu bir eksiklik olabilir. Bu eksiklikleri gidermemiz önemli. AKP kendi STK’larını yarattı. Belli STK’lar AKP el şaklattığında hemen bir araya geliyorlar. Bizim de bu konuyu kendi içimizde görüşmeliyiz “ diye konuştu. Bunun bir iletişim sorunu olduğunu düşünüyorum diyen milletvekili adayı Utkan Güneş ise, bunu en kısa zamanda giderebileceğimizi düşünüyorum” dedi. Bir tek olumsuz örnekle CHP’nin STK’larla iyi olmadığını söylemek doğru olmaz diyen CHP İl başkanı Cihat Altunyuva, “Bu çalışmaların samimi olmasını isteriz. Birçok eylemlerde de CHP olarak yer alıyoruz” diye konuştu. 

"BU DÖNEM 3’TE KALMAYACAĞIZ"
7 Haziran seçimlerinde İnsanlarımız beklenti içerisindeydi diyen Milletvekili adayı Cuma Karavar, “Vatandaş barış istiyordu. Kürt sorununun çözümünü bekliyordu. 7 Haziran seçimlerinden sonra insanların üzerine bomba yağarsa CHP’nin Kocaeli’de 5 milletvekili çıkarması hiç de olanaksız değildir. AKP ne yazık ki vatandaşın beklentisini karşılamadı” dedi. CHP’nin 4 ncü sıra milletvekili adayı olarak 7 haziran seçimlerinde 4 milletvekili çıkaracağımıza inanmıştım diyen Turan Dumlu, “Ancak son bir hafta çıkaramayacağımızı anladım. Vatandaşa gittiğimde HDP’nin barajı aşması için HDP’ye oy vereceğim diyen çok insan oldu. Ancak şimdi CHP’nin uyguladığı politikalar vatandaşımız tarafından beğeniliyor. 1 Kasım’a kadar yüzde 30’ları aşacağımıza inanıyorum. Vatandaşımız bu dönem CHP’ye daha sıcak bakıyor. Bu dönem Kocaeli’de 3’de kalmayacağız” diye konuştu. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise devlet adamı modeli çizen bir genel başkanımız var. Bu seçimden çok ümitliyiz” dedi. 

HEP ZEYTİN DALI UZATTIK 
1 Kasım’dan sonra tekrar aynı sonuç çıkarsa nasıl bir tavır takınılacak sorusuna CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet cevap verdi. Hürriyet, “7 Haziran seçimleri sonrası biz hep zeytin adlı uzattık. Gelin bu ülkeyi birlikte yönetelim dedik. Ancak 7 Haziran seçimleri akşamı zaten MHP’nin tavrını hepiniz biliyorsunuz. 7 Haziran dan sonra terörün yeniden hortlaması ister istemez ülkeyi kaosa soktu. 1 Kasım dan sonra aynı durumu yaşayacak mıyız? Nasıl bir sonuç çıkacak göreceğiz. Ancak biz tabi ki tek başına iktidar olmak isteriz. Ama seçim sonucunda seçmenin nasıl bir cevap vereceği önemli. O mesaja göre hareket edeceğiz. CHP 1 Kasım sonrası ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için elinden geleni yapacaktır. “ dedi. 

VATANDAŞ 7 HAZİRAN’DA GÖREVİNİ YAPTI
Aldatılıyor, kandırılıyoruz diyen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Ve Türkiye’yi gün geçtikçe geriye götürüyoruz. İlk defa bir Başbakan, Cumhurbaşkanı teröre hayır mitingi yaptı. Sadece kendi çıkarlarımız için, günü kurtarmak için siyaset üretemeyiz. 7 Haziran’dan önce masada kimler oturuyordu. Barış sürecinde kimler vardı. CHP bir terör örgütüyle masada oturamazsınız dedi. Ama ne yazık ki siyaseti kutuplaştırıp, insanları gerdiler. HDP’nin politikalarının da yanlış olduğunu görüyoruz. Vatandaş istediği partiye oyunu verebilir. Türk insanı zeki insandır. Vatandaş 7 Haziran’da görevini yaptı. Ama bunu Cumhurbaşkanı kabul etmedi. Ülkemiz zor dönemden geçiyor. Sizlere de sorumluluk düşüyor. Eğer Kocaeli’yi ayağa kaldıracaksak, Türkiye’ye demokrasiyi getireceksek hepimize görev düşüyor. Türkiye’de tek paralel yapı Saray’daki o insan. Herşeye müdahale ediyor. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var “ diyerek herkesin taşın altına elini koymasını istedi.