CHP İzmit İlçe Teşkilatı ve Yahya Kaptan Mahalle Komitesi’nin organize ettiği Yahya Kaptan Gross İş Merkezi 2. katındaki seçim irtibat ofisinin açılış töreni önceki akşam büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Büyük bir şölenle adeta miting havasında gerçekleşen açılışa CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, il ve ilçe yöneticileri, çok sayıda partili ve mahalle halkı katıldı.

PROJELER PAZARTESİ GÜNÜ
Görkemli başlayan törende ilk olarak CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım konuşma yaptı. Kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Yıldırım, “Bu mahalle kurulduğundan beri girdiği her seçimde CHP’yi 1. parti çıkardı. Bu seçimde de en az yüzde 75 destek vereceğinizden hiç şüphem yok. 30 günlük zamanımız var. CHP’yi birlikte iktidar yapmak zorundayız” dedi. Ardından CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen söz aldı. Sirmen, “Yahya Kaptan’da yıllardır bu birliğimizi ve bütünlüğümüzü devam ettiriyoruz. Bizi hiçbir seçimde yalnız bırakmadınız. İzmit Türkiye’nin en çok konuşulan kentiydi. İzmit’in kaderini son 10 yıldır değiştirdiler. Her geçen gün daha da sıradanlaştı. 30 Mart’tan sonra halkın belediyesini kurup, İzmit’i yeniden Türkiye’nin gündemine taşıyacağız. Pazartesi gününden itibaren 5 yıllık dönemde neler yapacaklarını açıklayacağız” dedi.

MİLLETİN HAKKINI YEDİRMEYİZ
Sözlerine devam eden Sefa Sirmen, “Büyükşehir Belediyesi’nin ellerine geçen paralarla şimdiye kadar İzmit’in çehresini değiştirmesi gerekirdi. Oysa 10 yıl sonra önümüze isim babası olalım rengini seçelim diye bir tane boş vagon koydular. İnsan biraz utanır. Ama aynı Başbakanları gibi bunlarda da utanma arlanma yok. Oysa siz biz olsak bu yaşananlardan sonra sokağa çıkamayız. Ama onlar hala gayet pişkin bir şekilde komplo diyor, montaj diyor. Bu milletin hakkını yedirtmeyeceğiz. Hak ettiğimiz oy oranıyla Belsa Plaza’yı teslim alacağız” diye konuştu.

YENİ KİMLİK KAZANDIRACAĞIZ
Sirmen’in ardından sözü alan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, “Biz Kocaeli’ne yeni bir kimlik kazandırmak için yola çıktık. Kocaeli artık kültür ve turizm kenti, spor ve kongre merkezi olacak” diye konuştu. ‘Dünya’nın en güzel kentinde yaşıyoruz’ diyerek sözlerine devam eden Tarhan, “Biz en güzel kentte yaşıyoruz. Ama bu kenti yönetmeyi beceremiyorlar. Biz bu kente hak ettiğini vermek için yola çıktık. Kocaeli’ye bambaşka bir kimlik kazandıracağız. Sizlerin desteğiyle yeni bir devir açacağız” diye konuştu.

AYDINLIK GÜNLER UZAK DEĞİL
Programda son sözü CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar aldı. 30 Mart’taki yerel seçimlerde oldukça iddialı olduklarını hatırlatan Akar, Kocaeli’de seçimleri kazanarak AK Parti’yi Kocaeli’den süreceklerini iddia etti. Akar, “Aydınlık günler uzak değil. Mart’tan başlayarak bu hırsızlara dur diyeceğiz. Bilal oğlan çalar da yerel yönetim çalmaz mı? Yıldız Konutları ile bu kentin 14 trilyonunu çaldılar. Bunların dersini 30 Mart’ta vereceğiz. İzmit tamam, Büyükşehi’2de de paçalarından yakaladık. Kocaeli’ni alıp bunları buradan süreceğiz” açıklamasında bulundu.