CHP’li Gökçe’den sponsorluk haberlerine ilişkin açıklama

CHP Çayırova Belediye Başkan Adayı Muharrem Gökçe, Çayırova Belediyesi ile sponsorlu anlaşma yapıldığına dair çıkan haberlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada haberlerin tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

CHP Çayırova Belediye Başkan Adayı Muharrem Gökçe konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Dijital Pazarlama Uzmanımızın olaya ilişkin açıklamaları şu şekildedir; Instagram ve Facebook (META) reklamlarında siyasi adayların ve siyasetçilerin reklam verebilmesi için sorumluluk reddi beyanı vermesi gerekmektedir. Bu beyanda öncelikle hangi il veya ilçede reklam gösterilecekse önce orayı yani belediyeyi beyan vermek gerekmektedir. Bildiğiniz üzere Başkan Adayımız Çayırova Belediyesi Meclis Üyesidir. Bu sebepledir ki meclis üyeliği üzerinden sosyal medya reklamları yapılmaktadır.
“SPONSORLUK BİLGİLERİ GÜNCELLENMİŞTİR”
Adaylığı YSK tarafından onaylanmış ve reklam sponsorluk bilgileri güncellenmiştir. Aksi takdirde reklamlara izin verilmez. Bu sorumluluk reddi beyanı kabul görüldükten 1 ay sonrası süreçte kendi isim veya facebook sayfa ismi ile tekrardan sorumluluk reddi beyanı verme butonu aktif olmaktadır. Daha sonrası siyasi adayın ismi ile anlaşmalı olarak dönüştürülmektedir. Çayırova Belediyesi ile bir anlaşma veya bir sözleşme yapılmamıştır. Haberler asılsızdır. Belediyenin bu konuda açıklık getirmesine gerekirse öne sürdükleri sözleşme var ise ortaya çıkarmalarını ve şeffaf bir seçim süreci geçirmeyi talep etmekteyiz” dedi.